Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vlees en gevogelte

Recept: Herfstsalade met Vijg

Het tweede recept met vijg deze week; omdat ik er gek op ben.
Vijgen kun je zowel in zoete recepten als in hartige recepten verwerken. In dit recept combineer ik het in een lekkere salade met onder andere geitenkaas en paddenstoelen. Een échte herfstige salade is het geworden. Voor mij is dit voldoende als avondmaaltijd, maar serveer er gerust wat brood of soep bij.

Ingrediënten:

– 1 vijg
– een handje rucola
– een handje verse spinazie
– 1 handje pecannoten
– zachte geitenkaas
– 1 kleine rode ui
– 10 kastagne champignons
– spekjes
– 0,5 theelepel verse tijm
– 1/3 komkommer

Dressing
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel rode wijn azijn
– peper&zout

Herfstsalade 2

Hoe maak je het?

  1. Bak de spekjes uit in de pan. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken; er komt genoeg vet uit de spekjes. Wanneer ze klaar zijn schep je de spekjes eruit, maar laat je de olie in de pan zitten.
  2. Snij de champignons in plakjes of partjes en bak deze in de olie van de spekjes.
  3. De rode ui kun je nu ook in ringen snijden.
  4. Neem een dunschiller of kaasschaaf en maak mooie linten van de komkommer. Het midden van de komkommer oftewel de zaadlijsten kun je hier niet voor gebruiken.
  5. Maak eerst een laagje met de rucola en spinazie.
  6. Leg dan de linten van de komkommer in mooie rolletjes op de spinazie en rucola.
  7. Voeg de champignons toe, de rode ui en de pecannoten.
  8. Snij de vijg in vieren, maar niet helemaal tot de onderkant. Op deze manier kun je hem mooi openzetten.
  9. Verdeel nu de geitenkaas over de salade.
  10. Het laatste onderdeel is het maken van de dressing. Zelf voeg ik alle ingrediënten in een kleine mason jar en schud ik even flink hiermee. Sprenkel de dressing over de salade en het smullen kan beginnen!

Herfstsalade 3

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply