Zoet

Recept: Healthy Dadel Bonbon

Heb jij ook wel eens enorme drang om zoet te snacken?

Nou ik wel in ieder geval. Kant-en-klare koekjes en soepjes zitten boordevol geraffineerde suikers en zijn niet echt goed voor je lichaam. Dat weet iedereen, maar dit kan dus ook anders! Deze dadel bonbons zijn heerlijk en bevat alleen natuurlijke suikers, dus je lichaam is er ook nog eens blij mee. Heerlijk smullen, oh en maar 4 ingrediënten!

Medjoul dadels zijn heerlijk vol, zacht en romig van smaak, gebruik dus geen andere dadels, want dan krijg je niet hetzelfde resultaat. Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen of bij de Turkse supermarkt. Ik gebruik raw chocolade, omdat hier geen suikers aan toegevoegd zijn of alleen natuurlijke suikers zoals kokosbloesems suiker. Kijk goed op de verpakking dus 😉

Ingrediënten voor 12 tot 14 stuks:

– 12/14 Medjoul Dadels
– 80 gram pure raw chocolade
– amandelschaafsel
– kokosrasp

Dadel Bonbon

Hoe maak je het?

  1. Well now comes the easy part!
  2. Verwijder de pitten van de dadels door ze een beetje in te snijden.
  3. Smelt de chocolade au bain marie.
  4. Wanneer deze gesmolten is, hou je de dadel open, voeg wat chocolade in het midden samen met het amandelschaafsel. Nu doe je de dadel weer dicht.
  5. Steel een prikker in de dadel en rol hem helemaal door de chocolade, vervolgens door de kokosrasp.
  6. Nu even hard laten worden in de koelkast en je hebt een heerlijk verantwoorde snack!
  7. Bewaar de bonbons in de koelkast, of vries ze in.
  8. Enjoy!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply