Ontbijt/ Snacks/ Vega & Vegan

Recept: Havermout Ontbijt Pizza

Hoi lieve lezers! Vandaag heb ik een recept voor jullie wat ik maak als bloginsider van Uit Pauline’s Keuken! Ik vind het énorm leuk dat ik hiervoor uitgekozen ben, omdat ik beetje fan ben van Zonnatura en Uit Pauline’s Keuken. Of zeg maar gewoon fan, haha! Ik wilde dus ook echt een leuk recept bedenken met de nieuwe Roasties. Dat is deze Ontbijt Pizza geworden!

Het idee van een havermout pizza is tijdens mijn vakantie in Bali gekomen. De roasties passen daar echt perfect bij, zeker omdat ze al lekker op smaak zijn, in plaats van saaie havermout. Daarnaast zijn de roasties erg lekker met yoghurt, soja in mijn geval! En vers fruit is altijd goed toch?!

De Roasties van Zonnatura zijn nieuw in het assortiment en is knapperige muesli uit de oven! Dit zijn de ingrediënten:

Volkoren havervlokken* 73% [gluten], agavesiroop*, zonnebloempitten*, rijststroop*, cashewnoten* 3,7%, gepofte amarant* 2%, zonnebloemolie*, Bourbon vanille*, zeezout, antioxidant: tocoferolrijk extract. *ingrediënt van biologische teelt.

Veganproof food! De roasties bevatten 30% minder suiker dan andere krokante muesli’s, bovendien zijn het rijststroop en agavesiroop ongeraffineerde suikers. Dit is in ieder geval een gezondere optie, maar let op de hoeveelheden die je tot je neemt. Té is nooit goed he 😉

Ingrediënten voor 1 kleine ontbijt havermout pizza:

– 75 gram Zonnatura Roasties vanille & cashew
– 1 banaan
– 5/6 dadels (gewone) gebruik je Medjoul? Neem er 2!
– 3 eetlepels soja yoghurt
– 3 drupjes vanille extract
– kersen

Havermout Pizza met Zonnatura Roasties

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Bewaar 5 plakjes van de banaan, de rest prak je fijn en hak de dadels tot zie klein zijn. Dit kan met de hand, maar ook in de keukenmachine.
  3. Meng dit met de Zonnatura Roasties en maak een pizza vorm van je ‘beslag’.
  4. Dit mag nu voor ongeveer 7 minuten in de oven. Haal het na 7 minuten eventjes eruit.
  5. Druk het midden van je pizzabodem in, zodat je een opstaand randje krijgt. Nu mag het nog voor ongeveer 5 minuten terug de oven in. Wanneer het klaar is, laat je het een beetje afkoelen.
  6. In de tussentijd meng je de (soja) yoghurt met het vanille extract.
  7. Nu kun je de bodem decoreren door een laagje yoghurt toe te voegen en af te maken met kersen en de plakjes banaan. Je kunt van de banaan schattige hartjes snijden!
  8. Genieten maar!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Appelsnacks met Zonnatura Roasties | Jaimyskitchen.nl
    1 juli 2016 at 07:06

    […] vorige recept was een ontbijt pizza met de Zonnatura Roasties in vanille & cashew smaak. Het is nog steeds onwijs leuk om voor […]

  • Leave a Reply