Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Griekse Salade

Ik was op zoek naar een lekkere salade als bijgerecht, toen vriendinnetje Adriënne me wist te vertellen dat ik écht een griekse salade moest maken. De meeste ingrediënten had ik al in huis, dus daar is mijn keuze dan ook op gevallen. Een heerlijke frisse salade die niet alleen geschikt is als bijgerecht, maar ook heerlijk als frisse lunch!

Ingrediënten:

– 1/2 komkommer
– 3 tomaten
– feta kaas
– 1 rode ui
– olijven (ik gebruik gevulde met amandel)
– peper & zout
– olijfolie
– 1/2 citroen

Hoe maak je het?

  1. Nu komt het makkelijkste gedeelte… Snij de komkommer en tomaat in blokjes, de uien in halve ringen, de fetakaas in kleine stukjes.
  2. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, peper en zout te mengen.
  3. Plaats nu eerst een laag komkommer, dan de tomaten, de rode ui, de olijven en meng dit goed met de dressing.
  4. Leg de feta kaas er bovenop en klaar is je salade!

Griekse Salade met feta, tomaat, komkommer, rode ui, olijven

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply