Borrelhapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Snacks/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Gevulde tomaat met garnalen

Daar is alweer een kerst recept! Heerlijke tijd van het jaar om te experimenteren met recepten, zodat je straks een kick-ass kerstdiner kunt komen. Deze cherry tomaatjes heb ik gevuld met een frisse garnalen salade, zelf gemaakt. Ik beloof jullie; het is easy, maar enorm lekker en fris.

Want eerlijk is eerlijk, we hebben ook geen tijd om dagen in de keuken te staan voor het kerst diner. We willen dus groots resultaat met weinig inspanning. Begrijp mij niet verkeerd ik hou enorm van in de keuken staan, maar als je een kerst diner moet maken dan heb je meerdere gangen. Dus niet elke gang hoeft zeer bewerkelijk te zijn toch?

Dit recept kan als hapje, voorgerecht, tussendoortje of bij de borrel. Whatever you want!

Ingrediënten voor ongeveer 12 tomaatjes:

– 12 cherry tomaatjes
– 100 gr garnalen naar keuze (kleintjes)
– 2 el yoghurt
– 1 tl mierikswortel
– een half rood uitje
– een half bosje dille
– peper en zout

Mierikswortel kun je in een potje, geraspt kopen. Deze raad ik aan, maar je kunt ook verse mierikswortel kopen en deze raspen.

Gevulde tomaat met garnalen kerstmis

Hoe maak je het?

  1. Begin met het uithollen van de cherry tomaatjes. Maak voorzichtig een opening aan de bovenkant en haal dan het vruchtvlees uit het tomaatje.
  2. Maak nu de vulling door de garnalen in kleinere stukjes te snijden, de dille fijn te hakken en het rode uitje zo fijn mogelijk te snipperen. Houd voor elk tomaatje een garnaaltje over, dan kun je deze bovenop presteren. Houd ook een beetje dille over.
  3. Voeg dit samen en breng om smaak met de yoghurt, mierikswortel en peper en zout. De vulling is nu klaar.
  4. Het laatste is de tomaatjes vullen! Garneer met een heel garnaaltje boven op en een beetje dille!
  5. Feestelijk toch?!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kerstrecepten: 6 x Voorgerecht | Jaimy's Kitchen
    18 januari 2017 at 17:19

    […] Gevulde Tomaat met Garnalen […]

  • Leave a Reply