Hoofdgerechten/ Lunch/ Soep/ Vega & Vegan

Recept: Geroosterde Paprika Pastinaak soep

Dit recept heb ik van Alpro gekregen tijdens een zeer inspirerende Foodstyling Workshop van Foodbandits, op uitnodiging van SimplyPR. Een onwijs gezellige, leerzame middag was dit, maar daar vertel ik binnenkort meer over! Vandaag het recept van een heerlijk soepje, geen makkelijke maandag, maar zó lekker! De Alpro Soya Cuisine maakt de soep extra creamy.

Mijn vegan journey blijft maar doorgaan, daarom vind ik het super dat ik de Alpro Soya Cuisine  ontdekt heb, zo kun je toch romige sauzen, dressings en soepen maken. Zo kom ik steeds meer uit bij vegan maaltijden, het is zo makkelijk om een maaltijd volledig plantaardig te maken!

Maatgoed, het recept natuurlijk. Het roosteren van de paprika’s duurt even, maar dan heb je ook wat. De zoetigheid van de paprika komt helemaal naar boven, versterkt door de pastinaak. Wil je iets makkelijker doen? Dan sla het roosteren van de paprika’s over en koop in plaats daarvan een pot geroosterde paprika. Easy as that!

Ingrediënten voor 5 kommen:

– 3 rode paprika’s
– 2 gele paprika’s
– 2 kleine of 1 grote pastinaak
– 1 grote rode ui
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie of Alpro Lekkere en Gezonde keuken
– tijm
– peterselie
– 1 groentebouillon blokje
– 700ml water
– 200ml Alpro Cuisine Light
– 1 eetlepel paprika poeder
– peper & zout

 – 70 gr tomatenpuree

Alpro Paprika Pastinaak soep

Hoe maak je het?

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadjes. Leg ze op een rooster in de oven en laat ze ongeveer 45 minuten roosteren of tot de paprika’s zacht zijn en bruin aan de buitenkant.
  3. Schil nu de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook.
  4. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen in een schaal, afgedekt met folie. Je zou ze ook in een plastic zakje kunnen doen. Hierna kun je makkelijk het vel van de paprika’s afhalen.
  5. Bak nu met wat olie of Alpro Lekkere en Gezonde Keuken in een soep pan de ui, knoflook en pastinaak totdat ze goudbruin zijn. Bak dan even kort het paprikapoeder mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  6. Voeg daarna de groentebouillon, paprika’s, peterselie en tijm toe. De peterselie en tijm doe ik in een thee eitje zodat je ze daarna er makkelijk uit kunt halen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Dit kun je nu nog even 5 tot 10 minuten laten doorkoken.
  8. Verwijder de peterselie en tijm uit de soep en blend de soep in de blender met 200 ml Alpro Cuisine Light tot een gladde massa.
  9. Ik serveerde de soep met quinoa pops en sprouts.
  10. Lekker genieten!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Susanne
    30 april 2016 at 10:19

    Wat leuk dat je een vegan journey bent begonnen! En dan zijn dit soort producten zeker handig om te gebruiken. Enneeeh die soepkommetjes heb ik ook!! Van de Dille! Fijn zijn ze he?

    • Reply
      admin
      2 mei 2016 at 21:28

      Nou, ik heb ze van Alpro gekregen, maar zag ze ook bij Dille&Kamille, zoo leuk!

      Ja, ik eet nu echt 80% vegan en dat voelt heel goed!

  • Reply
    Challenge: Een week lang... Vegan! | Jaimyskitchen.nl
    20 mei 2016 at 08:30

    […] Recept soep […]

  • Reply
    Femke
    17 januari 2017 at 12:40

    Hoeveel tomatenpuree voeg ik toe? Staat nergens vermeld …

    • Reply
      admin
      17 januari 2017 at 13:01

      Hoi Femke,
      Je hebt helemaal gelijk. Heb het voor je aangepast. Er mag 70gr tomatenpuree bij, dat is een klein blikje.

      Veel kookplezier!

      Liefs,
      Jaimy

    Leave a Reply