Bijgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Geroosterde Aardappelen met Cêlavíta!

Een super snel receptje tussendoor!

Wellicht weten jullie wel dat ik gekozen ben als Bloginsider voor Brendakookt. Cêlavíta heeft namelijk een nieuwe reeks met producten en ik mag deze onder andere testen! Er is slechts één belangrijke taak voor mij; een lekker recept bedenken met deze recepten. Kijken jullie snel mee?

Gisteren ontving ik een ontzettend leuk pakket met daarin deze producten:
– Cêlavíta Oma’s Aardappelen Kruimig
– Cêlavíta Oma’s Aardappelen Vastkokend
– Cêlavíta Oma’s Aardappelen Stamppot
– Een ontzettend leuke pannenlap!

De aardappelen zijn echt heel erg handig, omdat ze klaar voor gebruik zijn. Je bespaard dus tijd met het schillen!

Pakket 1

Nu wilde ik graag iets maken wat niet té voor de hand liggend is en wat ik zelf natuurlijk heel erg lekker vind. Ik ben geen grote stamppot fan, dus ik wilde echt een ander gerechtje maken om jullie te inspireren. Vandaag komt het eerste recept online, een hele makkelijke namelijk: Geroosterde Aardappelen! En dan bedoel ik op de Engelse manier, waar de kruimige aardappelen echt perfect voor zijn. Het kruimige zorgt er namelijk voor dat de aardappelen na het koken lekker krokant worden in de oven.

Ingrediënten:

– Cêlavíta Oma’s Aardappelen Kruimig (de hele zak)
– zout
– water
– een flinke hand gehakte rozemarijn
– 6 teentjes knoflook (ja echt zo veel!)
– olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en voeg daar de aardappelen aan toe.
  2. Wacht tot het water aan de kook is en kook deze ongeveer 10 minuten. De aardappelen moeten in ieder geval nét niet helemaal gaar zijn, want ze gaan de oven nog in.
  3. Verwarm nu de oven voor op 180 graden.
  4. Hak de knoflook en rozemarijn.
  5. Wanneer de aardappelen zover zijn, giet je ze af laat je ze nog 5 minuten met een gesloten dekel staan. Schud ook even met de pan, dat worden ze lekker kruimig. Het kruim zal voor het lekkere krokante laagje zorgen.
  6. Neem nu een ovenschaal en meng de aardappelen met de knoflook, rozemarijn, olijfolie en een beetje zout.
  7. Bak de aardappelen nu voor ongeveer 30 minuten. Keer ze even om op de helft van de kooktijd. Ik zou je aanraden ze goed in de gaten te houden want de ene oven is de andere niet. De aardappelen zijn klaar wanneer de buitenkant krokant is, maar de binnenkant nog lekker zacht.
  8. Geniet ervan!

Mijn volgende recept voor Cêlavíta zal donderdag online komen!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Recept: Aardappelsalade met Cêlavíta! | Jaimyskitchen.nl
    14 februari 2016 at 07:09

    […] liet jullie al direct zien dat je met de kruimige aardappelen heerlijke geroosterde aardappelen kunt maken. Vandaag zijn de vastkokende aardappelen van Cêlavíta aan de beurt en ik maak er een […]

  • Reply
    Recept: Shepherd's Pie met Cêlavíta | Jaimyskitchen.nl
    26 februari 2016 at 06:34

    […] Geroosterde Aardappelen […]

  • Reply
    Ellen Gerrits
    16 juli 2016 at 19:50

    HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

    • Reply
      admin
      17 juli 2016 at 10:29

      Hoi Ellen,
      dankjewel!
      hoop dat je veel leesplezier hebt!

    Leave a Reply