Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Fresh Spring Rolls met 2 dips

Recept: Fresh Spring Rolls met 2 dips

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 3 eetlepels pinda's, gehakt
  • 1 handje rijst vermicelli, gekookt
  • 12 gamba's, gebakken in olie met peper & zout
  • 250 gr tofu (gemarineerd in soja saus, suiker, gember en knoflook)
  • romaine sla
  • 50 gr rode kool, julienne
  • 2 lente uien, julienne
  • 50 gr wortel, julienne
  • een aantal blaadjes munt
  • 8 rijstvellen
  • heet water om de rijstvellen in te weken

Hoisin dipsaus:

  • 3 el hoisinsaus
  • 1 tl sriracha saus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • sap van een halve tot hele citroen
  • afgemaakt met gehakte pinda's

Chili-garlic dipsaus:

  • 2 tl vissaus
  • 2 tl limoensap
  • 2 el rijstwijn azijn
  • 1 el witte suiker, opgost in de dipsaus
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • een halve chilipeper, in ringetjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze loempia's zijn gemaakt van rijstvellen en zijn daarom een frisse, lichte maaltijd. De dipsausjes zijn essentieel, die maken de spring rolls extra lekker!

Verse spring rolls

Deze Fresh Spring Rolls wilde ik al een tijdje maken, maar het kwam er niet van. Dit gerecht heb ik leren kennen tijdens mijn reis door Vietnam, maar eigenlijk vind ik dit meer een gerechtje voor warme zomerdagen, geen frisse lente dagen. Dit eet ik het liefste als uitgebreide lunch. Je kunt er eindeloos mee variëren door te wisselen met soorten noodles, vlees en vis en groenten. Vandaag laat ik jullie mijn versie zien met gemarineerde tofu en gebakken garnalen.

Bereiding

Stap 1

Zorg dat al je ingrediënten klaar hebt staan. Dus: marineer de tofu (liefst 24 uur, maar niet noodzakelijk), bak de tofu, bak de gamba's en week de rijst vermicelli. Snij ook al je groenten op de juiste wijze. In de ingrediënten lijst zie je de aanwijzingen hiervoor.

Stap 2

Neem nu een kom met heet water, hier ga je de rijstvellen in weken voor ongeveer 10 seconden. Dit doe je één voor één, anders worden ze te zacht. Zorg dat ze nog een beetje stevigheid behouden.

Stap 3

Maak de dipsausjes klaar door de ingrediënten te mengen.

Stap 4

Neem een rijst vel en week deze. Vervolgens plaats je deze op een groot bord op houten plank. Nu ga je de ingrediënten stapelen. Dit doe ik op de volgende manier:

Stap 5

Nu begin je met rollen. Zorg dat je de zijkanten goed naar binnen rolt, dit doe je nadat je de eerste halve ronde gedraaid hebt. De rijstvellen kleven aan elkaar, doordat ze een beetje plakkerig zijn.

Stap 6

Dit herhaal je met al je rijstvellen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten rijst tofu vis & zeevruchten garnalen shiracha hoisin diner tempeh top favorieten tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴