Hoofdgerechten/ Lunch/ Vis

Recept: Fresh Spring Rolls met 2 dips

Deze Fresh Spring Rolls wilde ik al een tijdje maken, maar het kwam er niet van. Dit gerecht heb ik leren kennen tijdens mijn reis door Vietnam, maar eigenlijk vind ik dit meer een gerechtje voor warme zomerdagen, geen frisse lente dagen. Dit eet ik het liefste als uitgebreide lunch. Je kunt er eindeloos mee variëren door te wisselen met soorten noodles, vlees en vis en groenten. Vandaag laat ik jullie mijn versie zien met gemarineerde tofu en gebakken garnalen.

Ingrediënten voor de Fresh Spring Rolls:

– 3 eetlepels pinda’s, gehakt
– 1 handjes rijst vermicelli, gekookt
– 12 gamba’s, gebakken in olie met peper & zout
– Tofu 24 uur gemarineerd in soja saus, suiker, gember en knoflook
– romaine sla
– rode kool, julienne
– 2 lente uien, julienne
– wortel, julienne
– een aantal blaadjes munt
– rijstvellen
– heet water om de rijstvellen in te weken

Fresh Spring Rolls (8)

Ingrediënten voor de Hoisin dipsaus:

– 3 eetlepels hoisinsaus
– 1 theelepel Shiracha saus
– 1 theelepel sesamolie
– 1 teentje knoflook, fijn gehakt
– sap van een halve tot hele citroen
– afgemaakt met gehakte pinda’s

Fresh Spring Rolls (6)

Ingrediënten voor de chili-garlic dipsaus:

– 2 theelepels vissaus
– 2 theelepels limoensap
– 2 eetlepels rijstwijn azijn
– 1 eetlepel witte suiker, opgelost in de dipsaus
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– een halve chilipeper, in ringetjes

Fresh Spring Rolls (5)

Hoe maak je het?

  1. Zorg dat al je ingrediënten klaar hebt staan. Dus: marineer de tofu (liefst 24 uur, maar niet noodzakelijk), bak de tofu, bak de gamba’s en week de rijst vermicelli. Snij ook al je groenten op de juiste wijze. In de ingrediënten lijst zie je de aanwijzingen hiervoor.
  2. Neem nu een kom met heet water, hier ga je de rijstvellen in weken voor ongeveer 10 seconden. Dit doe je één voor één, anders worden ze te zacht. Zorg dat ze nog een beetje stevigheid behouden.
  3. Maak de dipsausjes klaar. bord
  4. Nu gaan we beginnen! Neem een rijst vel en week deze. Vervolgens plaats je deze op een groot bord op houten plank. Nu ga je de ingrediënten stapelen. Dit doe ik op de volgende manier:Fresh Spring Rolls (9)
  5. Nu begin je met rollen. Zorg dat je de zijkanten goed naar binnen rolt, dit doe je nadat je de eerste halve ronde gedraaid hebt. De rijstvellen kleven aan elkaar, doordat ze een beetje plakkerig zijn.
  6. Dit herhaal je met al je rijstvellen. Dat is makkelijk he?!
  7. Dan krijg je dit als resultaat:

Fresh Spring Rolls (21)

 Smakelijk, geniet ervan!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply