Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Recept: Florida Preperation – THE AMERICAN PANCAKES

We are going to Miami! Hier heb ik al eerder over geschreven, ook over het feit dat mijn vriend en ik ons enorm goed voorbereiden op onze reis naar Amerika door samen een aantal klassieke gerechten uit The States na te bootsen. We gaan op zoek naar het beste recept en gaan dit vervolgens vergelijken met ‘The Real Thing’ in Florida.

Deze week: THE AMERICAN PANCAKES!

Er zijn heel wat uurtjes (oke, dat is overdreven) vooronderzoek gegaan tot dit recept tot stand gekomen is. Tevreden? Nee dat ben ik niet. De pancakes zijn niet als hoog en fluffy zoals ik zou willen. Echter zou ik dan een kleiner pannetje moeten hebben, dan gaan ze meer de hoogte in! Mijn tip is dus ook: gebruik het kleinste pannetje in huis!

DSC_0345

Ingrediënten:

– 225 gram bloem
– 300 ml melk
– 3 eieren
– 1 zakje bakpoeder (16 gram)
– snuf zout
– boter om in te bakken
– 1 zakje vanillesuiker (8gram)

Toppings
– aardbeien (of nectarines, gebakken banaan, perzik ect.)
– schenkstroop (of maple syrup, honing, agave siroop)
– bacon!

Variatie tips:
– vervang de melk eens door karnemelk.
– gebruik vanille extract of een vanille stokje.

Hoe maak je het?

  1. Meng de bloem, melk en eieren goed door elkaar. Voeg vervolgens een snufje zout aan het beslag toe, waarna ook de bakpoeder en vanille suiker.
  2. Bak de bacon goed uit en leg op een bordje.
  3. Snijd de aardbeien of welk fruit je gekozen hebt.
  4. Het bakken kan beginnen! Smelt wat boter in de pan en voeg een soeplepel moet beslag in de pan. Laat dit op laag vuur staan! Wacht nu geduldig tot er luchtbelletjes in het beslag ontstaan aan de boven kant en het beslag niet meer vloeibaar is, dan kun je de pancake omdraaien! Nog even laten garen op de andere kant en dan is je pancake klaar. Herhaal dit tot je een stapel hebt!
  5. Genieten maar! Happy weekend!

Tips:

  • Smelt bij elke pancake nieuwe boter in de pan.
  • Veeg de pan schoon met keukenpapier na elke pancake
  • Een stapel is leuk en mooi, maar de pancake is stiekem veel lekkerder wanneer je hem direct eet nadat je hem uit de pan haalt, dan zijn de randjes een beetje crunchy, hmmm!

DSC_0341

 

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Florida Food: Must-eats! | Jaimyskitchen.nl
    13 september 2015 at 08:57

    […] omdat ik nog een ander artikel ga schrijven over American Pancakes, als navolging op deze blogpost: Florida Preperation – American Pancakes. In de volgende blogpost vergelijk ik mijn recept met hetgeen wat ik in Amerika gegeten heb. Goed, […]

  • Leave a Reply