Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Fish Taco’s

Volledig geïnspireerd door Wahoo’s in Islamorada, The Keys, South Florida zijn deze Fish Taco’s tot stand gekomen. De versie die ik in The Sunshine State gegeten heb, was met de tropische vis Mahi Mahi bereid. De Mahi Mahi is in Nederland niet makkelijk te verkrijgen, dus ik moest op zoek naar een andere vissoort. Het is zeer belangrijk dat het een stevige vis is, aangezien ik de vis wil grillen. Lees snel verder om het recept van deze spicy, sour en sweet fish taco’s te lezen!

Fish Taco's 1

Wat een gezellige tafel he?!

Voor de vis heb ik gekozen voor Victoriabaars van de visboer. Zéér betaalbaar moet ik zeggen. Ik heb voor 3 personen, twee taco’s per persoon ongeveer 350 gram gebruikt, verdeeld in 6 stukjes. Snel naar de rest van de ingrediënten.

Ingrediënten voor 3 personen:

Vis
– 350 gram Victoria baars
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel donkere basterdsuiker
– 1/2 theelepel zout
– chili vlokken naar smaak

Pico de Gallo
zie recept: pico de gallo

Taco’s
– 160 gram bloem (gewone tarwebloem)
– 16 gram bakpoeder
– een beetje zout
– 180 ml melk
– 30 ml olie of 2 theelepels

Koolsalade
– 1 witte kool
– 2 rode uien
– 3 wortelen
– 2 flinke eetlepels mayonaise
– 4 eetlepels yoghurt of kwark
– 2 eetlepels wittewijn azijn
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel tot een eetlepel mosterd
– peper&zout

Overig
– spicy chili saus
– zure room
– manderijnen

Fish Taco's 3

Hoe maak je het?

Taco’s

  1. Allereerst begin je met het maken van de taco’s, het deeg moet namelijk rusten.
  2. Meng eerst de droge ingrediënten bij elkaar en voeg dan de olie toe en en beetje bij beetje de melk. Doe dit niet ineens, dan kun je namelijk nog een beetje bijsturen. Ik ben zelf namelijk nooit echt heel precies met het afmeten van het tortilla deeg.
  3. Strooi wat bloem op je werkplek en kneed het deeg voor 2 volle minuten. Tussendoor voeg je steeds wat bloem toe, vooral op de werkbank. Je voelt dat na 2 minuten zacht en elastisch geworden is.
  4. Het deeg moet nu 30 minuten rusten onder een vochtige doek in een kom rusten.
  5. Na de 30 minuten verdeel je het deeg in ongeveer 8 stuks, kan ook 10 zijn, maar dat is afhankelijk van hoe groot de tortilla’s mogen zijn.
  6. Wanneer je het deeg in stukjes verdeeld hebt, laat je het weer 10 minuten rusten.
  7. Daarna rol je ze uit tot mooie ronde tortilla’s. De makkelijkste methode is vanuit het midden naar buiten rollen, maar rol vooral zoals jij het makkelijk vindt.
  8. Laat de pan héél heet worden en bak dan de tortilla’s aan beide kanten goudbruin. De eerste kant duurt ongeveer een minuutje of totdat je wat bubbels ziet, daarna de andere kant nog even 30 seconden bakken. Olie is niet nodig, dit zit namelijk al in het deeg.

Wil je voor makkelijk gaan? Dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare tortilla’s kopen, maar deze zijn wel echt enorm lekker!

Koolsalade

  1. De kool, wordel en rode ui mogen in de keukenmachine klein gemalen worden. Heb je geen keukenmachine, dan kun je het natuurlijk ook zeer fijn snijden, maar dit is wat meer werk.
  2. Voeg de wittewijn azijn met de suiker in een kopje bij elkaar en los de suiker op in de wittewijn azijn.
  3. Meng nu de groenten met de mayonaise, yoghurt, het wittewijn azijn mengsel, mosterd en peper&zout. Doe dit alles naar eigen smaak.
  4. Kleine tip, de koolsalade is de dag erna nog veel lekkerder!

Vis

  1. De vis mag in 6 stukjes gesneden worden. Mix alle kruiden door elkaar en meng dit met de olie.
  2. Marineer nu de vis in het olie-kruiden mengsel.
  3. Laat dit minimaal 15 minuten marineren, maar hoe langer hoe beter!
  4. Nadat de vis gemarineerd is, mag je deze grillen. Een paar minuutjes aan beide kanten.

Pico de Gallo

Maak de Pico de Gallo volgens de aanwijzingen van dit recept.

Fish Taco's 4

Zo. Nu heb je alle ingrediënten als het goed is bereid en mag je de taco’s gaan ‘bouwen’. Voeg wat koolsalade in de tortilla, de vis erop, mandarijntjes, wat pico de gallo, lekkere spicy chilisaus en wat zure room. Smullen maaaaaar!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply