Bijgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Crunchy Panko Kip met Yoghurt-Munt Dip

Over dit recept ben ik super enthousiast!

Lekker sappige kip met een knapperig Panko korstje. Panko is een Japans broodkruim, knapperiger dan normaal paneermeel. Daarnaast vind ik ook dat het wat meer smaak heeft. Dit recept is heerlijk als bijgerecht bij de doordeweekse maaltijd, maar dient ook goed als een snack in het weekend. De dip is onmisbaar erbij, want dit maakt het heerlijk fris. Wees gewaarschuwd: dit is een verslavende snack!

Ingrediënten voor twee personen:

– 2 kipfilets
– ongeveer 100 gram Panko, maar zorg dat je voldoende hebt!
– 1 ei
– bloem
– een scheutje melk
– Cajun kruiden
– olie om in te ‘frituren’

Yoghurt-munt Saus
– 3 takjes munt
– peterselie
– 5 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel mayonaise
– 1/2 citroen
– peper&zout

Panko Kip

Hoe maak je het?

  1. Begin met het snijden van de kipfilet in hapklare stukjes en strooi er wat cajun kruiden op.
  2. Zorg nu dat alles klaar staat: een bordje met de kip, een bordje met de bloem, nog een ander bordje met een geklutst ei, samen met een scheutje melk en als laatste een schoon bord om de gepaneerde kip op te leggen.
  3. Neem nu een stukje kip, haal het door de bloem en klop dit goed af.
  4. Neem nu je andere hand en haal de kip door het ei mengsel.
  5. De laatste stap is de kip door de Panko te halen en op het schone bord te leggen.
  6. Maak nu de yoghurtsaus door als eerste de munt in de vijzel fijn te stampen. Mocht je geen vijzel hebben, hak de munt dan heel klein.
  7. Voeg de mayonaise en yoghurt bij de munt.
  8. Maak de saus af met citroen, gehakte peterselie en peper&zout.
  9. Nu kun je de kip ‘frituren’ door een laagje olie in een diepe pan te bakken. Zorg dat de olie goed heet is en test dit door een stukje brood erin te doen. begint het te schuimen? Dan is de olie goed.
  10. Wanneer de kip goudbruin is aan beide kanten, is hij klaar! Uitlekken op een stukje keukenpapier en je kunt smullen!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Mylou
    1 januari 2016 at 14:32

    Oeh wat lekker! Die zou ik nu dolgraag naar binnen werken 🙂

    • Reply
      admin
      3 januari 2016 at 17:54

      Ja, echt 1 januari food he 😉

  • Reply
    Daniëlle
    2 januari 2016 at 18:10

    Lekker! Ik ben echt dol op zulke kipstukken en die yoghurtsaus lijkt mij er heerlijk bij!

    • Reply
      admin
      3 januari 2016 at 17:53

      Oh ja, het is echt een aanrader! Heerlijk, ben benieuwd of je het gaat maken. Let me know 😉

  • Reply
    Recept: Vegetarische Linzen Curry | Jaimyskitchen.nl
    23 februari 2016 at 06:31

    […] Dit is erg lekker met een zoals in dit recept: yoghurt munt saus. […]

  • Leave a Reply