Bijgerechten/ Kerstrecepten/ Salades/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Couscous salade met warmgerookte zalm

Couscoussalade met warmgerookte zalm www.jaimyskitchen.nl

Voorgerechten hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn. Met die gedachte maakte ik dit recept. Heerlijke salade van couscous met warm gerookte zalm. Die zalm is al onwijs lekker van smaak en past perfect bij deze smaakvolle couscous salade. Heerlijk snel recept!

Salade als voorgerecht

Tijdens de feestdagen staan veel mensen lang in de keuken, maar niet alle lekkere gerechten hoeven zoveel tijd te kosten hoor! Dit recept zit vol met heerlijke smaken en toch is het binnen 15 minuten klaar. Mijn advies is om echt lekkere moten warm gerookte zalm te kopen, die kwaliteit in vis proef je namelijk zeker terug. Dan is dit recept helemaal Kerst proof!

Leftovers als lunch

Of je het nu met leftovers doet of dit recept gewoon als lunch recept maakt, het kan beide. Zelf had ik nog een beetje over, dus koos ik ervoor om dit de dag erna als lunch te eten. JAMMIE! Dat was net zo lekker als de dag van te voren. Dit betekend automatisch ook dat je makkelijk de couscous een dag van te voren kunt maken. Handig toch?!

Couscoussalade met warmgerookte zalm www.jaimyskitchen.nl
Recept: Couscous met warm gerookte zalm

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
120 gr couscous
5 gr munt
3 dunne lente uien
300 gr warm gerookte zalm
10 cherry tomaatjes
2 el citroensap
1 el olijfolie
1 bouillonblokje

Bereiding:

  1. Wel de couscous in bouillon volgens de aanwijzingen van de verpakking. Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe, dit voorkomt klontjes.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in 6 partjes, de lente uien in ringen en de munt fijn.
  3. Wanneer de couscous klaar is, voeg je de tomaatjes, lente uien, munt en het citroensap er aan toe. Meng dit goed en verdeel over 4 glaasjes.
  4. Verdeel de zalm in stukjes over de glaasjes met couscous

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply