Zoet

Recept: Chocolate Fudge met noten, cranberry en abrikoos

Guilty Pleasure; oh yes please!
Ik had nog een blikje met gecondenseerde melk staan én ik had een enorme drang naar zoetigheid en chocolade. Wat doe je dan? Dan maak je Chocolate Fudge! Ik ben gek op noten in combinatie met chocolade, zo ook in Brownies bijvoorbeeld. Witte chocolade met cranberry’s en abrikoos is ook een match made in heaven, so off I go! Oh, had ik ook al verteld dat dit echt enorm simpel te maken is?

Ingrediënten:

– 1 blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag
– 375 gram pure chocolade
– 200 gram witte chocolade
– ongeveer 6 gedroogde abrikozen
– een handje met gedroogde cranberry’s
– twee handjes gemengde noten of noten naar keuze
– een scheutje kookroom
– twee kleine klontjes roomboter
– een snuf zout

DSC_0591

Hoe maak je het?

  1. Neem een bakvorm of ovenschaal en bekleedt deze goed met aluminiumfolie. Dit wordt als het ware een bedje voor de fudge, dan kun je de fudge straks in één keer uit de vorm halen.
  2. Zet je waterkoker aan en vul een pan met het gekookte water. Zorg dat je een metalen of glazen kom hebt, die op de pan past, zodat de kom net niet het water raakt.
  3. Smelt nu de pure chocolade au bain marie. Neem een spatel en blijf goed door roeren. Voeg ook een klein klontje roomboter en een snuf zout toe aan de pure chocolade. Meng ook de noten er doorheen. Wanneer dit goed gesmolten is, voeg je dan de gecondenseerde melk toe en roer snel goed door. Je merkt dat het geheel al flink plakkerig te worden, snel in de ovenschaal dus! Zorg ervoor dat je een egale laag hebt, dan ziet je fudge er straks mooi uit.
  4. Nu is het tijd voor de tweede laag; de witte chocolade. Snijd eerst de abrikozen in stukjes. De cranberry’s zijn goed van formaat, maar mocht je ze ook kleiner willen snijden, zou ik zeggen; ga je gang!
  5. Smelt de witte chocolade ook au bain marie en voeg weer een klontje roomboter toe. Ook wat je er een scheutje kookroom bij voegen. Wanneer de chocolade gesmolten is, voeg je de vruchten toe.
  6. Nu verdeel je de witte chocolade over de pure chocolade en laat je het geheel afkoelen en opstijven in de koelkast.
  7. Na ongeveer 3 uur kun je de fudge aansnijden. Let op het is ontzettend machtig, maar enorm verslavend!

Tips:

– Bewaar de fudge altijd in de koelkast
– Je kunt ook wat in de diepvries bewaren, dit heb ik zelf ook gedaan en gaat prima!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply