Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Chinese Sticky Chicken met Aubergine

Weer een Chinees recept deze keer. In ben echt helemaal in de ban van Chinees eten de laatste tijd. Dit terwijl ik de Chinese afhaal dus echt niet lekker vind, sterker nog: ik word er ziek van. Dit zit echt niet tussen mijn oren, want het komt door de toevoeging van het specerij vet-sin. Al denk ik dat het ook wat te maken heeft met de vaak vettige gerechten. Echter, als ik zelf Chinees kook, vind ik het om te smullen. Deze keer: Chinese Sticky Chicken met Aubergine en Lente ui.

Sticky Chicken (5)

Jullie hebben mij passie voor de Dumpling Sisters de afgelopen week kunnen zien op Jaimyskitchen, dus ik vond het tijd om een receptje van de dames te maken. Ik heb gekozen voor dit gerecht met kippendijen, omdat ik hier erg van houd. De Dumpling Sisters geven niet echt hoeveelheden aan in hun video’s, dus deze heb ik zelf bepaald.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 400 tot 500 gram kippendijen
– 1 aubergine
– 1 mok rijst
– duimstuk gember
– 400 ml water
– 6 eetlepels lichte sojasaus
– 1 eetlepel donkere sojasaus
– 3 eetlepel rijstwijn
– 4 eetlepels suiker
– 1 theelepel peper
– 3 tot 4 lente uien
– olie om in te bakken

Sticky Chicken (8)

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Voeg de lichte en donkere sojasaus samen met het water, de suiker, peper en de rijstwijn. Meng dit door ekkaar. Hiermee maak je sticky saus.
  3. Snij de gember in stukjes en bak deze aan in een koekenpan met olie. Ze mogen best een beetje verkleuren.
  4. Daarna bak je de kippendijen aan. Beide kanten bak je goudbruin.
  5. Nadat je kip goudbruin van de buitenkant is, voeg je een deel van je saus toe. Laat de saus goed indikken, dit kan even een tijdje duren want de suiker moet karamelliseren. Door het karamelliseren wordt de saus dik en stroperig. Wanneer het eerste deel van je saus ingedikt is, voeg je het tweede deel toe. Je kunt eventueel de deksel op de pan doen.
  6. Ondertussen snij je de aubergine in royale stukken.
  7. Wanneer ook de tweede ronde saus ingedikt is, voeg je de aubergines toe. Voeg meteen je laatste deel saus toe.
  8. Nu halveer je de lente uien en vervolgens snijd je deze in 4 stukken.
  9. Wanneer de saus weer ingedikt is, voeg je 3/4 van de lente uien toe en laat dit 2 minuten meebakken.
  10. Dien het gerecht op en strooi de overgebleven lente ui er overheen. Smakelijk!

Sticky Chicken (2)

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply