Ontbijt/ Snacks/ Vega & Vegan

Recept: Carrot Cake Bars

Toen ik laatst weer eens 24 kitchen aan het kijken was zag ik Miljuschka op tv heerlijke Carrot Cake Bars maken. Ohh, die zagen er lekker uit! Daarnaast ben ik altijd op zoek naar easy to-go receptjes, zodat ik dit mee kan nemen tijdens mijn werk. Deze bars zijn helemaal perfect hiervoor en je kunt ze zelfs invriezen. En ben eerlijk, wie houdt niet van Carrot Cake?!

Zoals ik al vertelde ben ik veel onderweg voor werk. Als accountmanager bezoek ik dagelijks klanten en moet ik mijn lunch meenemen. Onwijs makkelijk zijn deze bars die ik dus in de vriezer kan bewaren. In de middag heb ik dan een lekker tussendoortje.

Het recept van Miljuschka heb ik een klein beetje aangepast.

Ingrediënten:

– 200 gr geraspte wortels
– 50 gr walnoten
– 2 el kokosolie
– 150 gr havermout
3 eieren
– 50 gr gepofte quinoa
– 100 gr gewelde rozijnen
– 2 honing
– 1 tl kaneel
– 1 mespuntje zout
– olie om de bakvorm in te vetten

Topping:
– 100 g witte chocolade
– 20 ml slagroom
– 2 el Griekse yoghurt

Carrotcake Bars

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Rasp de wortel, hak de noten en smelt de kokosolie in de magnetron of in de oven.
  3. Nu kun je alle ingrediënten van de bars samenvoegen en goed mengen.
  4. Vet de ovenschaal in met wat olie en verdeel het mengsel hier in. Nu mag dit voor maximaal een half uurtje in de oven. Goed in de gaten houden dat het niet verbrand!
  5. Wanneer deze klaar is, laat je hem helemaal afkoelen.
  6. Dan kun je de topping maken door de ingrediënten te verwarmen.
  7. Laat de topping alvast een beetje stollen en smeer hem dan uit over de bars. Laat dit nu uitharden en snijd er kleinere stukken van.

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply