Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Broodje Tempeh

Vandaag een recept met Tempeh! Een broodje voor een goed vullende lunch of een lichte zomerse maaltijd. Dit recept heeft een Indonesisch tintje door de ketjap en is heerlijk fris door de zoet zure groenten erbij. De crunch van de gefrituurde uitjes maakt het gerecht helemaal af!

Mijn liefde voor tempeh is grote geworden tijdens mijn reis doorBali. Tempeh is een sojaproduct en is helemaal veganistisch Goed voor de eega’s en vegans onder ons of als je gewoon een dagje zonder vlees wilt. Het is onwijs veelzijdig, omdat het de smaak opneemt die jij het geeft!

Ingrediënten voor 2 broodjes:

– 125 gram tempeh
– 2 broodjes naar keuze
– halve komkommer
– een paar blaadjes sla
– 1 wortel
– 2 broodjes
– gefrituurde uitjes
– 3 el ketjap
– 1 el sojasaus
– 1 sjalot
– 2 teentjes knoflook
– 0,5 tl peper
– chilivlokken naar smaak
– 150 ml azijn
– een scheut water
– 0,5 tl zout
– optioneel: 1 tl suiker

Broodje Tempeh

Hoe maak je het?

  1. Begin minimaal 30 minuten van te voren, omdat je de tempeh en groenten wilt laten marineren. Hoe langer, hoe lekkerder natuurlijk.
  2. Snijd de Tempeh in kleine blokjes of plakjes. Marineer deze nu met een gesnipperd sjalotje, gehakte knoflook, ketjap, sojasaus, peper en chili vlokken. Goed mengen en laten staan.
  3. Snijd lange brede plakken van de komkommer en plakjes van de wortel. Leg dit in de azijn, met een scheut water, snufje zout en eventueel wat suiker. Laat dit ook even staan.
  4. Na 30 minuten (of als je geen geduld meer hebt), ga je de tempeh in een scheutje olie bakken.
  5. Ondertussen kun je het broodje snijden, leg de sla alvast op het broodje en laat de komkommer en wortel uitlekken.
  6. Als de tempeh gebakken is, leg je dit op de sla, maak rolletjes van de komkommer en leg deze samen met de wortel op de tempeh.
  7. Maak af met gebakken uitje en smakelijk eten!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Kleine Prinses
    30 juli 2016 at 10:24

    dat ziet er super uit!

  • Reply
    Romy
    7 augustus 2017 at 21:41

    Wow dat lijkt me heerlijk! Bedankt voor het delen van het recept

  • Leave a Reply