Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Boekweitsalade met Boerenkool

Boerenkool? Nou, daar maakte je mij tot voor kort écht niet blij mee hoor. Maar sinds een paar weken ben ik er achter gekomen hoe je boerenkool lekker klaar kan maken, dus vandaag laat ik jullie een van die manieren zien! Deze gezonde, vegetarische en romige salade is zelfs voor een winterdag geschikt.

Een kommetje soep erbij is trouwens wel echt heel lekker, zeker wanneer je van een warme maaltijd houdt. De boerenkool wordt goed geroerbakt en ik voeg citroensap toe, waardoor de structuur wat zachter wordt. Dat is echt het geheim van lekkere boerenkool!

Recept: Boekweitsalade met Boerenkool

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 avocado
  • 180 gr boekweit, gekookt
  • zoveel boerenkool als jij wilt. Ik gebruik 4 flinke handen.
  • 1 gele paprika
  • sap van 1 citroen
  • half bosje munt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui

Instructions

1

Snijd de paprika in kleine blokjes.

2

Snipper het uitje en hak de knoflook.

3

Voeg een scheutje olie in een pan, bak de ui en knoflook glazig en roerbak de boerenkool.

4

Hak de munt fijn.

5

Voeg de paprika bij de boerenkool en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Zet het vuur dan uit.

6

Maak mooie roosjes van de avocado (of snijd blokjes).

7

Voeg nu ook de boekweit aan de boerenkool toe en schep het bord op.

8

Plaats als laatste de avocado roos op de salade.

Smakelijk eten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply