Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Bloemkool Curry

Dit recept is ontstaan uit leftovers van vorige week. Ik had een bloemkool gekocht in de aanbieding, maar deze lag nog steeds in de koelkast te wachten. Curry’s zijn een grote favoriet van mij, dus ik besloot een Indiase Curry te maken, waar ik alle ingrediënten voor in huis had. Erg goed gelukt vind ik zelf!

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen:

– 1 bloemkool
– 2 grote aardappelen in blokjes gesneden
– 1 ui
– 1 blikje gepelde tomaten
– ongeveer 400 ml kokos melk
– duimgrootte gember
– 1 rode peper
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel mosterdzaad
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel garam masala
– 0,5 theelepel zout
– plantaardige olie om in te bakken

Je kunt gebruiken van kant en klare kokosmelk, maar ik gebruik ongeveer 100 gram kokos crème opgelost in 400ml water.

Bijgerechten:

– chapatti
– pappadums
– rijst
– yoghurt met munt

Bloemkool Curry (10)

Hoe maak je het? 

  1. Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snij de rode peper in ringetjes. Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode ui toe.
  2. Wanneer dit goed gefruit is, mag je dit even in een kommetje apart leggen.
  3. Gebruik een scheutje olie en begin met het bakken van de mosterdzaadjes. Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze bak je even aan zodat de smaken goed los komen. Houd wel goed in de gaten, je wilt ze niet laten verbranden.
  4. Voeg nu de aardappelblokjes toe en bak deze kort aan.
  5. Snij de bloemkool in roosjes en voeg deze toe aan de pan. Ik gebruik ook de mooie bladeren van de bloemkool. Het is echt jammer om deze weg te gooien want ze smaken erg goed en geven een mooie groene kleur in het gerecht.
  6. Nadat je ook de bloemkool kort aangebakken hebt, mag je de gepelde tomaten toevoegen.
  7. Roer goed door en voeg nu het kokos water of de kokosmelk toe. Dit geheel mag je ongeveer 30 minuten om laag tot middelhoog vuur laten pruttelen.
  8. De curry is klaar wanneer de aardappel en bloemkool gaar zijn en de saus niet meer waterig is. Wanneer de curry nog te vloeibaar is, kun je wat bloem, maismeel of maïzena toevoegen, hier wordt de saus wat dikker van.
  9. Je curry is klaar! Dit is enorm lekker om te eten met chapatti’s, maar rijst is ook een goed bijgerecht. De pappadums kruimel je over het gerecht voor een lekkere crunch. De yoghurt met munt zorgt voor een frisse touch in het gerecht.
  10. Smakelijk eten!

Bloemkool Curry (5)

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply