Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Big Burgers!

Yeah, af en toe een lekkere dikke hamburger is echt ultiem comfort food! Aangezien ik dit niet vaak eet, moeten de burgers wel echt ultiem lekker zijn inclusief zelfgemaakte frietjes. Een echte friet-eter ben ik zeer zeker niet, maar als de frietjes uit de Air Fryer komen eet ik ze graag! Lekker een gezondere versie. Op deze burger gaat onder andere zelfgemaakte coleslaw, cheddar en een gebakken eitje. Wil jij ook zien hoe ik deze intens lekkere burgers gemaakt heb? Kijk dan snel verder!

Ingredienten Coleslaw:

– 1 halve rode kool
– 2 junami appels
– 1 ui
– 3 wortelen
– 3 eetlepels griekse yoghurt
– 1 eetlepel mayonaise
– peper & zout

Ingredienten voor 4 burgers:

– 300 gram rundergehakt
– 2 eetlepels panneermeel
– 1 ei
– peper & zout
– 1 theelepel mosterd
– 1 gesnipperd uitje

Toppings

– een paar blaadjes romaine sla
– gebakken uitjes
– 1 ei per burger
– ketchup
– mayonaise
– 4 hamburgerbroodjes
– 4 plakjes cheddar
– augurken

Hamburgers (7)

Hoe maak je het?

  1. Allereerst maak je de coleslaw. Deze vind ik zelf het lekkerst wanneer dit de dag ervoor gemaakt is, maar dit is niet noodzakelijk. De rode kool en wortel maak ik klein door de keukenmachine te gebruiken, dit scheelt echt een hoop werk. Het uitje en de appels snijd ik wel met de hand in kleine stukjes, vraag me niet waarom. (ok eerlijk gezegd heeft Mathilde deze gesneden)
  2. Dit alles wordt samengevoegd met de griekse yoghurt, mayonaise, peper en zout. Goed mengen en even laten staan.
  3. Dan mag je het gehakt voor de burgers klaarmaken. Het uitje moet heel fijn gesnipperd zijn, waarna je het aan het gehakt toevoegd. Ook het ei en het panneermeel mag samen met de peper en zout en mosterd bij het gehakt. Kneed dit goed samen.
  4. Maak er vervolgens 4 burgers van en koel deze een half uurtje in de koelkast. Zo behouden de burgers goed hun vorm.
  5. Grill de hamburgerbroodjes in de grillpan tot de broodjes een mooie grillkleur hebben.
  6. Bak de hamburgers aan beide kanten lekker bruin. Het belangrijkste komt nu: leg de burgers op een bordje en dek af met aluminiumfolie, zodat ze even goed kunnen rusten.Hamburgers (8)
  7. In de tussentijd kun je de eitjes bakken.
  8. Begin ook met het samenstellen van de burgers; de onderkant van het broodje besmeer je met een laagje ketchup, een blaadje sla, wat coleslaw, een plakje augurk.
  9. Wanneer de eitjes klaar zijn haal je ze even uit de pan en leg je ze aan de kant op een bordje.
  10. De cheddar moet namelijk nog gesmolten worden over de burgers! De burgers gaan heel kort terug de pan in met daarop een plakje cheddar. Wanneer deze gesmolten is, leg je ze direct op de onderkant van de hamburgerbroodjes.
  11. Daar bovenop mag het eitje, de bovenkant van het broodje besmeer je met wat mayonaise en bestrooi je met wat gebakken uitjes.
  12. Hoppa, de bovenkant op de burger en klaar is je Big Burger! Let op; zeer vullend!

Hamburgers (2)

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply