Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Basis Overnight Oats

Recept: Basis Overnight Oats

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 40 gr havermout
  • 3 el yoghurt
  • een beetje water
  • 1 tl kaneel
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 1 el rozijnen
  • 1 banaan
  • 2 el granaatappel pitjes
  • 1 tl pindakaas
  • 1 tl chiazaad

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Overnight oats is een grote favoriet, dit havermout ontbijt met yoghurt en allerlei toppers is lekker om de dag mee te starten.

Een snel ontbijt maken met overnight Oats!

Efficiënt? Zeker weten! Je maakt de Overnight Oats gewoon de avond van te voren en in de ochtend hoef je het bakje alleen maar even uit de koelkast te halen en eventueel toppings te te voegen! Ik wil graag wat verschillende opties geven om dit lekkere receptjes te maken, maar dit is de basis:

- havermout 
- (soja) yoghurt 
- water 
- smaakmakers 
- fruit naar keuze

Havermout: Neem de meest eenvoudige havermout die je kan krijgen, gebroken vind ik het handigst, omdat ze wat kleiner zijn.
Yoghurt: Ik neem sojayoghurt, omdat ik dit echt het lekkerst vind. Vaak wordt er ook melk gekozen, maar dan vind ik dat je de Overnight Oats nooit zo romig krijgt. 
Smaakmakers: Dit gaat mee met de havermout, yoghurt en het water, een nachtje de koelkast in. Denk hierbij aan kaneel, kokos, gedroogd fruit zoals abrikoos, cranberry, rozijnen, vanille extract, kokosbloesemsuiker ect. 
Fruit: De volgende ochtend gaat de topping op de Overnight Oats! Haal je kommetje ongeveer 15 munten voordat je gaat eten uit de koelkast, zodat het een beetje op kamer temperatuur kan komen. Heerlijk met plakjes banaan, bramen, frambozen, kiwi, aardbei ect. 

Verschillende varianten van het basisrecept

hieronder link ik naar een aantal varianten op mijn basisrecept, natuurlijk heb ik nog meer lekkere ontbijtjes gemaakt, zoek daarom zeker op mijn receptenpagina naar al mijn ontbijtrecepten. 

Bereiding

Stap 1

Neem een kommetje en meng havermout met soja yoghurt en een beetje water om te wat dunner te maken. 

Stap 2

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg samen met de rozijnen en kaneel aan de havermout. Zet dit een nachtje of minstens een uur in de koelkast.

Stap 3

haal de volgende ochtend de overnight oats uit de koelkast. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de overnight oats. Voeg ook de granaatappel pitjes, chiazaadjes en pindakaas toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

ontbijt havermout vegetarisch overnight oats basisrecept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴