Lunch/ Vlees en gevogelte

Recept: Baguette met hummus, courgette & spek

Een goed voornemen van de laatste tijd is om in het weekend goed de tijd te nemen voor een uitgebreide lunch. Deze broodjes met zelfgemaakte hummus, gegrilde courgette en uitgebakken ontbijtspek, zijn daan een goed begin van. Mijn tip is om hummus echt zelf te maken; goedkoper, lekkerder en gezonder! Het is echt de moeite waard en het is ook nog eens binnen een handomdraai klaar. Give it a try!

Ingrediënten:

– courgette
– ontbijtspek
– peper en zout
– olijfolie
– zelf gemaakte hummus (klik voor recept)

Let op; gebruik in dit recept de variant met hummus waar komijn- en paprika poeder toegevoegd wordt. Ook kun je met een gerust hart kikkererwten uit blik gebruiken, wanneer je vergeten bent kikkererwten te wellen. Oh nee, ik vergeet dat vooral altijd!

Hoe maak je het?

  1. Maak de hummus zoals beschreven in mijn hummus-blogpost.
  2. Gril de courgette in wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak het ontbijtspek goed uit in de pan.
  4. Beleg de broodjes eerst met de hummus, dan wat gegrilde courgette en als laatste het spek.
  5. Dat was makkelijk he?
  6. Smakelijk!

baguette met hummus, gegrilde courgette en ontbijtspek

Liefs Jaimy

 

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply