Aziatisch/ Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vis

Recept: Aziatische salade met gerookte zalm

Met warm weer heb ik nooit zoveel zin om te koken. Of eigenlijk heb ik daar wel zin in, maar als ik dan een half uur – of langer – boven de pannen gestaan heb, ben ik ondertussen zo verhit, dat ik geen zin meer heb in het eten opeten. Dus, afgelopen week wilde ik een salade maken. De salade moest vullend zijn, maar ook gezond en niet te vergeten, snel klaar zijn. Ik stond in de Albert Heijn en keek mijn ogen uit naar alle nieuwe producten. Deze kun je dus terug zien in dit recept! Om er maar even één te noemen: Wasabi Rucola?

Ingrediënten voor ongeveer 3 personen:

– 40 gr wasabi rucola
– 75 gr snijbiet
– 75 gr veldsla
– 100 gr taugé
– 75 gr sojabonen
– 50 gr peulvruchtenkiemen (ik gebruik linzenkiemen)
– 200 gr sugar snaps
– 150 gr gerookte zalm
– 3 eetlepels lichte sojasaus
– 1 eetlepel sesam olie (heb je dit niet? gebruik dan gewone olie)
– 1 limoen

Let op: gebruik geen donkere sojasaus. Deze is namelijk een stuk dikker en niet geschikt om als dressing te gebruiken.

Aziatische salade met gerookte zalm, taugé, sugarsnaps, endame, limoen, linzenkiemen, snijbiet en wasabi rucola

Hoe maak je het?

  1. Alleen de sugar snaps moeten gebakken worden in dit recept. Zet een wok op het vuur, verhit wat sesamolie in de pan en wok de sugar snaps beetgaar.
  2. Dan kan het bouwen van de salade beginnen. Verdeel de slasoorten; wasabi rucola, snijbiet en veldsla op een bord. Vervolgens verdeel je de linzekiemen en sojabonen over de sla.
  3. Was de taugé, en plaats deze in het midden van de sla.
  4. Leg de sugar snaps om de taugé heen.
  5. Snij de zalm nu in reepjes en plaats deze in rondjes over de hele salade.
  6. Strooi wat sesamzaadjes over het geheel.
  7. Knijp het sap van de limoen over de salade heen en besprenkel voorzichtig met lichte sojasaus.
  8. Dan heb je een heerlijke maaltijd salade, perfect voor de zomer en in een handomdraai!

DSC_0362

Liefs Jaimy

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Jara
    9 juli 2016 at 11:40

    Hoi! Wauw dit lijkt me heel erg lekker, maar zou je misschien een indicatie van de hoeveelheden kunnen aangeven?😊

    • Reply
      admin
      9 juli 2016 at 11:48

      Hoi Jara,
      Ik heb het bericht even voor je aangepast. Dat is inderdaad niet zo handig van mij om geen hoeveelheden toe te voegen.
      Hopelijk ga je het gerecht maken en geniet je ervan!

      Liefs,
      Jaimy

    Leave a Reply