Zoet

Recept: Arretjescake met een Twist

Soms het ik echt een enorme craving naar zoetigheid. Dit komt niet vaak voor, maar wanneer het weer zover is, dan wil ik ook écht wat lekkers. Vaak moet er dan ook echt chocolade in verwerkt zijn, want welke vrouw houdt daar nu niet van? Zo wilde ik graag een keertje arretjescake maken, maar dan wel nét even wat anders. Kijk je mee hoe ik mijn eigen arretjescake recept gemaakt heb?

Ingrediënten:

– 3 eetlepels cacaopoeder
– 200 gram donkere basterdsuiker
– 2 eieren
– 50 gram pure chocolade
– 175 gram boter
– 1 theelepel kaneel
– 20 marie koekjes
– een snufje zout
– 1 zakje Earl Grey thee
– kokend water
– een handje vol cranberry’s

Coffee 2

Met een vers kopje koffie uit de Chemex genoten Sandra en ik van de Arretjescake!

Hoe maak je het?

  1. De avond van te voren zet je een grote kop Earl Grey, waar je de cranberry’s een nachtje in laat wellen.
  2. Klop de eieren tot ze luchtig zijn voeg hierbij de volgende ingrediënten: cacaopoeder, kaneel, een snufje zout en de basterdsuiker.
  3. Smelt de boter en chocolade au bain marie. Wanneer dit helemaal gesmolten is kun je ook het ei mengsel toevoegen.
  4. Breek de marie koekjes boven je arrestjescake in-de-maak. Als laatste kun je ook de cranberry’s toevoegen en dit alles goed met elkaar mengen.
  5. En that’s it; nu mag je het in een vorm gieten, eventueel met wat bakpapier eromheen, en een nichtje in de koelkast op late stijven.
  6. Kopje koffie erbij en genieten maar!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply