Bijgerechten/ Lunch/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Aardappelsalade met Cêlavíta!

Afgelopen dinsdag heb ik jullie al verteld dat ik als Bloginsider voor Brendakookt recepten mag bedenken voor Cêlavíta. Met de nieuwste producten van het merk mag ik lekkere receptjes bedenken en deze eens even goed testen! Ik ben dus direct aan de slag gegaan!

Ik liet jullie al direct zien dat je met de kruimige aardappelen heerlijke geroosterde aardappelen kunt maken. Vandaag zijn de vastkokende aardappelen van Cêlavíta aan de beurt en ik maak er een heerlijke aardappelsalade van met een pittige twist! Heerlijk als bijgerecht of als frisse lunch.

Pakket 1

De mooie groene verpakking met de ronde, geschilde aardappelen die ik ga gebruiken voor de aardappelsalade. Heel handig want ze kunnen zo de pan in!

Ingrediënten voor ongeveer 5 personen:

– 1 zak Oma’s vastkokende aardappelen van Cêlavíta
– 1,5 tot 2 theelepels mierikswortel pasta of mosterd
– 3 eetlepels magere yoghurt
– 1 bosje bieslook
– 1 bakje tuinkers
– een theelepel (wittewijn) azijn
– peper&zout
– 2 eetlepels kappertjes

De mierikswortel kun je gewoon in de supermarkt in een potje krijgen, ik gebruik deze van Kuhne.

Aardappelsalade 2 Vastkokend

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan met gezouten water op en kook de aardappelen in ongeveer 15 munten gaar. Let op, laat ze nog een beetje stevig!
  2. In de tussentijd kun je de dressing maken door eerst de mierikswortel pasta met de yoghurt. Mierikswortel heeft best een scherpe smaak, dus pas dit aan je eigen voorkeur aan.
  3. Hak nu de bieslook en knip de tuinkers. Meng dit met de yoghurt saus en breng verder op smaak met de azijn, peper en zout.
  4. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je zet af en spoel je ze met koud water om het kookproces te stoppen.
  5. Meng de aardappelen met de dressing en voeg de kappertjes toe.
  6. En nu kun je lekker aanvallen.
  7. P.S. de dag erna is de aardappelsalade nog nét iets lekkerder!

Wat zou jij met de vastkokende aardappelen van Cêlavíta maken?

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply