Bijgerechten/ Lunch/ Vega & Vegan

Aardappel rösti met avocado roos

aardappel tosti met avocado roos www.jaimyskitchen.nl

Aardappel rösti’s zijn helemaal niet moeilijk om te maken en zoveel lekkerder wanneer je dit zelf doet. Die kant-en-klare versies wil je niet meer als je dit geprobeerd hebt! Dit recept van rösti’s vind ik helemaal geschikt als lunch, zeker met een prachtige avocado roos.

Zelfgemaakte aardappel rösti’s

Het enige wat je moet doen is de aardappelen raspen en goed uitknijpen, verder stelt het allemaal niet zoveel voor om deze rondjes van aardappel zelf te maken. Natuurlijk zijn deze hapjes heerlijk bij de avond maaltijd, maar denk eens verder. Met een avocado roos erbij is dit namelijk ook enorm lekker als lunch recept. Misschien zou je daar niet meteen aan denken, maar probeer het eens! In Amerika wordt dit trouwens hash browns genoemd, wordt er vaak ui aan toegevoegd en als ontbijt gegeten. Zou jij dat aandurven?

aardappel tosti met avocado roos www.jaimyskitchen.nlAvocado roos bij de lunch

Het maken van een avocado roos is helemaal niet zo moeilijk als dat het er uit ziet. Ik adviseer om een goede DIY te volgen, zoals ik dit eerder voor Leuke Recepten maakte. Echt, niet zo moeilijk. Heb je toch geen zin om hier aan te beginnen? Doe het lekker niet! Snijd de avocado in plakjes of prak deze zelfs. Het zal zeker weten helemaal niets af aan de smaak doen, dus doe vooral waar jij zin in hebt! De gouden tip tegen het verkleuren van de roos is trouwens citroensap! Zorg dat je die bij de hand hebt om de avocado mee in te smeren!

aardappel tosti met avocado roos www.jaimyskitchen.nl
Recept: aardappel rösti met avocado roos

Hoeveelheid: 2 personen (6 rösti’s)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
2 grote aardappelen
1 ei
peper en zout
1 avocado
tuinkers
citroensap
boter of olie om in te bakken

Bereiding: 

  1. Rasp de aardappelen grof met een rasp. Knijp goed al het vocht uit de geraspte aardappelen.
  2. Meng met 1 ei en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de boter in een pan en maak 6 kleine rösti’s van de aardappel rasp. Bak deze ongeveer 5-7 minuten aan beide kanten of tot de rösti’s goudbruin en gaar zijn. Bak dit op middelhoog vuur.
  4. Maak in de tussen tijd de avocado roos of snijd er plakjes van.
  5. Serveer nu bij 3 rösti’s een halve avocado en garneer met tuinkers.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply