Borrelhapjes & Dips/ Vega & Vegan

Pompoen Spread

Pompoen Spread www.jaimyskitchen.nl

Vegetarisch broodbeleg saai? Totaal niet! Deze pompoenspread is heerlijk en onwijs simpel om te maken en er zijn maar vier ingrediënten voor nodig. Ook erg lekker om je broodjes in te dippen op een borrel plank, bijvoorbeeld met mini naanbroodjes.

Ik maakte deze alweer een tijdje geleden van pompoenblokjes die ik nog over had. Een hele pompoen is toch best veel, vind je niet? Dan is dit een perfect recept om het laatste beetje pompoen op te maken. Gelukkig is pompoen het hele jaar verkrijgbaar, dus kun je hier altijd van genieten. Ook kun je goed de pompoenblokjes uit te vriezer gebruiken, geen probleem!

Pompoen Spread www.jaimyskitchen.nl

Pompoen Spread

Print Recipe
Serves: 250 gr pompoenspread Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 200 gr pompoenblokjes
  • 1 tl tahini
  • citroensap
  • peper en zout naar smaak.

Instructions

1

Kook de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de stukjes.

2

Wanneer pompoen gaar is laat je deze goed uitlekken. Prak de pompoen alvast een beetje en duw het vocht eruit dood de pompoenblokjes in een zeef te leggen.

3

Prak nu verder of mix de blokjes tot een glad geheel in de keukenmachine.

4

Voeg nu ook de tahini, citroensap, peper en zout toe naar smaak.

Notes

Sesamzaadjes over de spread is erg lekker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply