Vega & Vegan/ Zoet

Pompoen & Speculaas cake

Pompoen en speculaas cake www.jaimyskitchen.nl

Pompoen zie je overal in overvloed. Hartige recepten zoals curry’s, stamppotten of geroosterde pompoen, onwijs lekker allemaal. Wist je dat je pompoen ook voor zoete gerechten goed kunt gebruiken? Zoals in dit recept met speculaas in een cake, zo kun je pompoen dus ook verwerken!

Speculaas & pompoen cake

De combinatie van deze twee is echt onwijs lekker, een match make in heaven kun je wel zeggen. In Amerika kun je deze combinatie overal terugvinden onder de naam ‘pumpkin spice’. Wij noemen de kruiden ook wel koek kruiden of speculaas kruiden, voeg daar pompoen aan toe en je hebt pumpkin spice!

Vegan cake

Deze cake is vegan! Dat komt omdat ik geen eieren gebruik, mag wel hoeft niet. Wil je toch ei toevoegen, dan zou ik er twee bij doen. Echter, dat is helemaal niet nodig. Daarnaast gebruik ik plantaardige melk, dus ja, dan is het vegan. Zo easy! Maak je geen zorgen de cake zal zeker smeuïg zijn, dat komt dus door de pompoen puree!

Pompoen en speculaas cake www.jaimyskitchen.nl
Recept: Speculaas en Pompoen Cake

Hoeveelheid: 1 cake
Bereidingstijd: 25 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:
500 gr fles pompoen
225 gr tarwebloem
80 gr suiker
20 gr bakpoeder
2,5 tl speculaas kruiden
120 ml amandelmelk
60 ml plantaardige olie

Glazuur:
50 gr poedersuiker
een paar druppels amandelmelk

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze tot deze helemaal zacht is. Pureer deze dan helemaal glad samen met amandelmelk. Voeg vervolgens ook de olie toe.
  2. Meng nu alle droge ingrediënten en meng dit met het natte mengsel.
  3. Vet de bakvorm goed in en voeg het beslag hierin.
  4. Bak de cake af in ongeveer 45 minuten of tot een prikker schoon uit de cake komt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply