Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Polenta Pizza met Courgette en Geitenkaas

Experimenteren in de keuken vind ik het leukste wat er is. Laatst had ik een pakje polenta gekregen in de supermarkt en ik wist nog niet zo goed wat ik ermee moest maken. Zo bedacht ik ineens een pizzabodem van polenta! En was het lekker? Zeker weten, ik ben helemaal fan.
Begin Januari stond ik op de Horecava voor werk en daar mocht ik verder kennis maken met het merk Bettine geitenkaas. Onwijs lief, ik kreeg allemaal lekkere producten mee. Van deze geitenkaas balletjes ben ik helemaal gek, jammie! En het ziet er ook echt mooi uit zo, vinden jullie niet?

Deze Polenta Pizza is eens wat anders als de standaard pizza, echt een aanrader om te proberen!

Polenta Pizza met Courgette en Geitenkaas

Print Recipe
Serves: 3 tot 4 personen Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • 250 gr polenta
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 courgette
  • 1 bakje Bettine geitenkaas bolletjes naturel
  • 150 gr pesto
  • 50 gr tomaatjes
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Kook de polenta volgens de verpakking en breng goed op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

3

Rasp ook de knoflook teentjes en meng deze door de polenta.

4

Laat de polenta nu even afkoelen en neem een bakplaat met bakpapier. Smeer de polenta uit over het bakpapier als een pizzabodem. Plak het teveel? Gebruik wat olijfolie!

5

Bak de polenta pizzabodem nu ongeveer 20 minuten.

6

Snijd de courgette in plakjes en de tomaatjes in plakjes.

7

Haal de pizzabodem uit de oven en beleg de bodem eerst met pesto, dan plakjes courgette, tomaten plakjes en als laatste geitenkaas bolletjes en pijnboompitten.

8

Bak de pizza nu af in ongeveer 20 minuten.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    22 februari 2017 at 09:42

    Ziet er heerlijk uit!

  • Leave a Reply