Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vega & Vegan

Peterselie Pesto Pasta

peterselie pesto www.jaimyskitchen.nl

Deze pesto is kruidig, fris, romig en een heerlijke combinatie met de gebakken paddestoelen met knoflook. Voor dit recept gebruikte ik de nieuwe glutenvrije spaghetti van Albert Heijn. Uiteraard kun je dit recept met witte of volkoren pasta maken, maar deze glutenvrije variant verraste mij enorm.

Vorige maand was ik ook al AHmbassadeur en mocht ik budget recepten bedenken en maken voor Albert Heijn, dat kon je hier lezen: 10 budgettips + 5 recepten. Deze maand staat in het teken van glutenvrije recepten. Het is dan ook de challenge van de maand om 5 glutenvrije recepten te maken. Dit omdat steeds meer Nederlanders een gluten- allergie of intolerantie hebben. Dit houdt in dat de gluten in voedingsmiddelen het slijmvlies van de dunnen darm beschadigen.

Waar zitten allemaal gluten in?

Met name in tarwe, spelt, rogge, gerts en haver. Ook zitten er gluten in veel kant-  en-klare producten, dus het is altijd belangrijk om verpakkingen te checken.

En nu heeft Albert Heijn dus een heel nieuw glutenvrij assortiment. Ik ging mij verdiepen in glutenvrije recepten om jullie veel inspiratie te geven. Oh, heb jij geen allergie of intolerantie, net zoals mij? Dan kun je natuurlijk ook gewoon genieten van deze heerlijke pasta met peterselie pesto.

De pasta vond ik trouwens onwijs lekker. Hij is wat geler van kleur, maar de smaak is echt goed. De pasta is van maismeel gemaakt en dat smaakt gewoon goed! Gelukkig blijft er ook nog een bite aan de pasta, helemaal top!

Peterselie Pesto Pasta

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 250 gr (glutenvrije) spaghetti
  • 250 gr gemengde paddestoelen
  • 100 gr cherrytomaatjes (voorkeur aan tak)
  • 1 witte ui
  • 100 gr pijnboompitten
  • 20 gr bladpeterselie
  • 3 tenen knoflook
  • sap van 0,5 citroen
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven op 200 graden en rooster de cherrytomaatjes ongeveer 10 tot 15 minuten.

2

Kook de glutenvrije pasta in 8 minuten gaar.

3

Voeg de peterselie, 1 teen knoflook, het sap van een halve citroen, de pijnboompitten en hazelnoten, olijfolie en peper en zout in een keukenmachine of blender. Blend dit tot een grove pesto.

4

Snipper het uitje, hak de knoflook en snijd de paddestoelen in de gewenste grootte. Bak nu eerst het uitje en als deze glazig is voeg je de knoflook en paddestoelen toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.

5

Voeg nu de pasta, paddestoelen en pesto samen en serveer de cherrytomaatjes bij de pasta.

Notes

TIP: Gebruik ook eens hazelnoten in de pesto. Gebruik dan 50 gr pijnboompitten en 50 gr hazelnoten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply