Hoofdgerechten/ Soep/ Voorgerechten

Pastinaaksoep met Cashewnoten

Soepen zijn niet zo mijn ding, het lukt gewoon nooit zo heel erg goed. Een tomaten/paprikasoep of een courgette soep lukt me wel, maar het moet vooral niet te ingewikkeld worden. Vriendinnetje Mathilde kwam met een receptje van thefeedfeed aanzetten en die moést ik ook even proberen. De soep is echt lekker geworden, met verassende ingrediënten. De smaak is een beetje zoet, maar de tegenhanger van de paddestoelen, dukkah en peterselie houdt de smaken goed in balans.

De soep is lekker, maar ik kan er geen liters van op haha. Het lekkere is dat de soep goed op smaak is en door de kikkererwten en de paddestoelen heeft het een bite. Dat is erg lekker! Dukkah maakt het ook bijzonder en deze had ik nog staan, dus waarom niet gebruiken. Deze is eventueel optioneel. Nog een tip: de soep kun je invriezen!

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties:

– 2 grote pastinaken
– 2 Jazz appels
– een handje cashewnoten
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– paddestoelen naar keuze
– platte peterselie
– dukkah (optioneel)
– 100 gram kikkerwten
– peper & zout
– 0,5 liter water ongeveer

Pastinaaksoep

Hoe maak je het?

  1. Schil de pastinaken en appels en snijd ze in stukjes. Ook de ui kun je in stukken snijden, de knoflook mag in zijn geheel op de bakplaat samen met de pastinaken, appels , cashewnoten en uien.
  2. Dit mag je ongeveer 35 minuten in de oven zetten op 200 graden. Indien je geen oven hebt of lekker snel klaar wilt zijn, bak je dit gewoon aan in de pan,
  3. Neem een bouillonblokje en los dit op in het water. Breng dit aan de kook met de geroosterde groenten. Nu mag het goed gaar zijn, dus laat het even doorkoken.
  4. Bak ondertussen de champignons gaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier ook wat gehakte peterselie aan toe.
  5. Pureer de soep nu helemaal glad.
  6. Bij de soep mogen nu de kikkererwten, zorg dat deze even mee verwarmen.
  7. Maak de soep af met de paddestoelen, peterselie en dukkah!
  8. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vivian | stayaliveandcooking
    11 april 2016 at 07:37

    Ohh wat, die appels had ik niet verwacht! Ik maak graag en vaak soep dus deze is wel welkom 😉

  • Leave a Reply