Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vis

Recept: Pasta met venkel en garnalen

Venkel vind ik een heerlijke groente door de anijsachtige smaak. Je moet er van houden, want de smaak is vrij uitgesproken. Ik houd ervan om venkel te combineren met vis en/of schaaldieren. Gisteren maakte ik deze heerlijke pasta met venkel en garnalen die zeer in de smaak viel bij mij en mijn vriend. Daar was ik er blij mee want het was een experiment. Dit gaan we zeker vaker eten! Je kunt bij de pasta nog een simpele groene salade serveren als je dat lekker vindt.

Ingrediënten voor 2 personen:

– ongeveer 200 gram pasta (mijn vriend eet veel dus ik doe 250 gram)
– 1 grote venkel knol
– ongeveer 12 stuks grote garnalen
– 1 citroen
– een scheutje kookroom of crème fraîche
– een klontje boter
– Parmezaanse kaas
– 2 teentjes knoflook
– een scheutje droge witte wijn
– 1 ui

(niet op de foto)
– 1/4 van een bosje peterselie
– een handje vol met cherrytomaatjes

DSC_0017

Hoe maak je het?

  1. Zet een grote pan met gezouten water op het vuur.
  2. Snipper het uitje fijn en hak de knoflook.
  3. Verwijder het hart van de venkel en snij de groente in plakjes. Daarna eventjes wassen met water. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
  4. Fruit het uitje in wat olijfolie en wanneer deze glazig is, voeg je de knoflook toe. Daarna mag ook de venkel erbij en het klontje boter. De boter wordt toegevoegd voor de smaak.
  5. Terwijl de ui, knoflook en venkel in de pan zachtjes aanbakken, rasp ik alvast een schaaltje met Parmezaanse kaas.
  6. Daarna mag het scheutje witte wijn bij de venkel. Laat de venkel zacht worden, de alcohol langzaam verdampen.
  7. Hak de peterselie fijn rasp de schil van de citroen.
  8. Kook de gekozen pasta volgend de verpakking.
  9. Proef tussendoor of de venkel al wat zachter wordt. Wanneer de venkel beetgaar is, voeg je de room, citroenrasp, peterselie en het sap van de citroen toe. Doe dit op gevoel, heb je meer room nodig? Dan kun je dit gewoon toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg ik de garnalen aan de venken toe samen met een deel van de Parmezaanse kaas en de gehalveerde cherrytomaatjes.
  11. Als de garnalen roze gekleurd zijn en de pasta gaar is, kun je het gerecht opdienen. Gebruik een plakje citroen en het venkelgroen om het gerecht te garneren. Als laatste voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe.
  12. Smakelijk!

IMG_4875-001

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Chantall
    26 februari 2015 at 22:04

    Ooh heerlijk ik krijg er honger van!

  • Reply
    Shanna
    12 februari 2016 at 10:02

    Ik ga hem vanavond maken. Ik ben heel benieuwd. Ik heb nog nooit zelf venkel bereid.

    • Reply
      admin
      12 februari 2016 at 10:18

      Wat leuk om te horen Shanna!
      Laat de venkel goed zacht worden, dat is het lekkerst 😉
      En als je van saus houd, moet je wat meer room en cherrytomaatjes toevoegen 😉

      Laat je me weten wat je ervan vond?

      • Reply
        Shanna
        12 februari 2016 at 10:32

        Oh. Dan ga ik er zeker wat extra room doorheen doen. Ik ben dol op saus. Nu nog een paar uurtjes geduld hebben.

  • Reply
    Shanna
    13 februari 2016 at 08:53

    Hey was lekker. Vandaag restje opeten bij de lunch.

  • Reply
    john
    3 juli 2016 at 16:56

    Dit gerecht heb ik gisteren gekookt. Het was superlekker! Ik ga deze site zeker nog vaker bezoeken.

    • Reply
      admin
      5 juli 2016 at 07:55

      Hoi John,

      Wat leuk om te horen!
      Veel kook plezier!

    Leave a Reply