Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vega & Vegan

Pasta met Spinazie-Amandelpesto

Pasta met spinazie amandel pesto www.jaimyskitchen.nl

Valt het op dat ik fan ben van zelf gemaakte pesto? Pesto pasta is nu eenmaal een gerecht wat gewoon altijd goed is. Ik ga nog veel meer variaties proberen. Deze variant is met spinazie en amandelen, wat echt een top combinatie is. De pasta bevat paddenstoelen en cherrytomaatjes voor lekker veel gezonde groenten. Dit is een top vegetarische (en vegan) maaltijd!

Vegan? Oftewel zonder dierlijke producten inderdaad. Dit recept is makkelijk vegan te maken door geen Parmezaanse kaas in de pesto te gebruiken, maar edelgistvlokken. Dit geeft ook een kazige smaak. Koop je bij de natuurwinkel trouwens en is onwijs gezond. Laat ik even voorop stellen dat wanneer jij een Parmezaanse kaas fan bent, je dit vooral in die recept moet gebruiken, want dat is onwijs lekker. Alleen, ik vind het fijn om opties te geven, zo is iedereen een beetje happy toch?

Spinazie & Amandel Pesto

Pasta met spinazie amandel pesto www.jaimyskitchen.nlDan, waarom spinazie? Simpelweg, omdat ik altijd veel over heb van zo’n gigantische zak. Spinazie is heerlijk, maar wanneer je deze rauw eet en dus niet slinkt, is het behoorlijk veel voor een 1- of 2-persoons huishouden. Dus, dan is deze pesto een perfecte oplossing voor deze lekkere groene, gezonde groente.

Het recept bevat amandelen, maar eigenlijk kun je alle noten gebruiken die jij lekker vindt. Mijn andere favorieten zijn walnoten of de klassieke pijnboompitten. Maar, wees creatief zou ik zeggen. Let er wel op dat je niet té harde noten gebruikt en anders kun je deze het beste even weken. Heb ik ook met de amandelen gedaan en dat kan ik zeer aanraden!

Heb je trouwens ook al eens mijn peterselie pesto geprobeerd?

Pasta met Spinazie-Amandelpesto

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 100 gr amandelen (geweekt in warm water)
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 citroen
  • 150 gr spinazie
  • peper en zout
  • 40 gr Parmezaanse kaas of 1,5 eetlepel edelgistvlokken
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr paddenstoelenmix
  • 400 gr spaghetti
  • 250 gr cherrytomaat, gehalveerd

Instructions

1

Laat de amandelen ongeveer 10 minuten wellen in heet water.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking al dente.

3

Gebruik een keukenmachine (of stamp alles fijn in een vijzel in porties) en voeg hier de amandelen, citroensap, knoflook, peper, zout en spinazie aan toe. Hak dit tot een grove pesto.

4

Bak de paddestoelen kort in een beetje olie en verwarm op het laatst ook de gehalveerde cherrytomaatjes toe.

5

Giet de pasta af en meng de pesto er doorheen. Serveer met de paddestoelen en cherrytomaatjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply