Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Pannenkoeken Taart

Deze pannenkoeken taart is een groot feestje! Want wie wordt hier nu niet blij van?! Of het nu voor een verjaardag is, tijdens de kerstbrunch of gewoon op een zaterdagochtend, een feestje is het altijd met deze pannenkoeken taart. Moeilijk is het zeker niet om deze beauty te maken, maar je moet natuurlijk wel alle pannenkoeken één voor één bakken. Of je speelt vals en koopt kant- en klare 😉

Zelf maakte ik deze taart op een zaterdagochtend, wat al snel middag werd, haha. Dat krijg je als je alles perfect wilt en dan ook nog eens de boel wilt fotograferen. Maar, je bent foodblogger of niet en uiteindelijk geeft het mij het meeste plezier. En mijn vriend is dan weer zeer tevreden wanneer hij de taart mag opeten. Iedereen blij toch?!

Dus; ontbijt, lunch, brunch je kunt alle kanten uit met dit recept!

Pannenkoekentaart Kerst

Pannenkoeken Taart

Print Recipe
Serves: 3-4 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 150 gr boekweitmeel (gewoon meel kan ook!)
  • 150 zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml melk
  • 1 tot 2 eieren
  • 1,5 tl suiker (kokosbloesem)
  • snuf zout
  • Mijn topping:
  • 1 banaan
  • 2 el moerbeien1 el goji bessen
  • stroop, zoals als jij lekker vindt

Instructions

1

Meng de ingrediënten voor het beslag goed samen tot een gladde massa.

2

Neem een klontje boter en laat dit in een verhitte pan smelten. Neem nu een soeplepel met het beslag en voeg dit in de pan. Wanneer je bubbeltjes ziet ontstaan in de bovenkant, is het tijd om de pannenkoek om te draaien.

3

Bak de pannenkoek nu ook goudbruin aan de andere kant. Herhaal deze stappen tot het beslag op is. Vergeet niet telkens wat boter toe te voegen, zodat de pannenkoeken goudbruin worden en niet aan de pan blijven kleven.

4

Wanneer de pannenkoeken gebakken zijn, maak je er een stapel van en garneer je deze met de door jou gekozen toppings.

5

Genieten maar!

afsluiting-jaimy-1

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    jonna@burgertrutjes
    8 december 2016 at 19:42

    Leuk voor tijdens het kerst ontbijt!! Thanks voor het delen

  • Leave a Reply