Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Paneer Wrap

Vorige week liet ik jullie al zien hoe je zelf paneer maakt, vandaag laat ik zien welk gerecht ik met de paneer maakte. Dat werd deze paneer wrap! Veel groenten, veel paneer en een beetje Indiaas gekruid. Ondanks dat je iets meer tijd kwijt bent met het maken van de paneer, staat dit recept zó op tafel!

Paneer kun je ook in Indiase curry’s toevoegen, maar vandaag een iets simpeler gerechtje. Met de groenten kun je uiteraard ook afwisselen, het is maar net wat je in je koelkast hebt liggen als restje bijvoorbeeld. Wel zou ik aanraden om een van de groenten in het zoetzuur te maken. Dit kan met de komkommer, maar ook met de wortel zoals in dit recept.

Paneer Wrap

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 1 wortel
  • 200 ml azijn
  • 3 wraps
  • 1 paprika
  • 150 gr paneer in blokjes
  • een stuk komkommer in plakjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl tomatenpuree
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Instructions

1

Snijd reepjes van de wortel met een dunschiller en meng de wortel met de azijn. Zorg dat de wortel helemaal onder staat, voeg eventueel wat extra azijn toe.

2

Snijd de paprika in reepjes en bak deze ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn.

3

Verhit nu een scheutje olie in een pan en voeg de garam masala, paneer en tomatenpuree toe. Breng dit verder op smaak met peper en zout en bak ongeveer 5 minuten.

4

Verhit de wraps kort zodat ze iets makkelijker te rollen zijn.

5

Haal de wortel uit de azijn en begin met het vullen van de wraps met wortel, komkommer, paprika en de paneer.

Notes

TIP: hoe langer de komkommer in de azijn ligt, hoe zuurder de smaak wordt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Food Talk: Hoe maak je paneer? | Jaimy's Kitchen
    25 februari 2017 at 21:58

    […] #jaimyskitchenfood talkhome madehow toindiaaskaaspaneerrecept 13 februari 2017 By admin 1 Hotspot: Alan en Pim's Rotterdam Paneer Wrap […]

  • Leave a Reply