Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Ottolenghi’s Aardappel & Artisjok Salade

Aardappel Artisjok salade ottolenghi www.jaimyskitchen.nl

Toen ik het boek Plenty More van Ottolenghi voor me had, wist ik niet waar ik moest beginnen. Wat staat daar onwijs veel lekkers in! Het is uiteindelijk de aardappel salade met artisjok en zelfgemaakte citroen & knoflook mayonaise geworden. Uiteraard heb ik er mijn eigen twist aan gegeven, dus daarom wil ik het recept ook hier delen, de Jaimy’s Kitchen versie dus.

In dit recept gebruikte ik artisjokharten uit blik, omdat verse toch best veel werk zijn. Ook heb ik ervoor gekozen om de aardappelen te roosteren in plaats van te koken. Dit vind ik zelf veel lekkerder. Ook gebruikte ik zelfgemaakte mayonaise, van het recept eerder deze week. Deze is met knoflook en citroen voor extra smaak. Dit is echt een aanrader, zeker in de zomer met warm weer. Door de aardappelen is de salade wel heerlijk vullend.

Aardappel Artisjok salade ottolenghi www.jaimyskitchen.nl

Ottolenghi's Aardappel & Artisjok Salade

Print Recipe
Serves: 2 personen

Ingredients

  • 500 gr aardappelen
  • 6 tot 8 artisjokharten
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 80 gr gemengde salade (eikenblad)
  • 8 gr verse dragon
  • 4 el zelfgemaakte mayonaise (zie recept bovenstaande link)
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden. Was en schil de aardappelen en snijd in stukken. Neem een ovenschaal en hussel de Italiaanse kruiden, olijfolie om in te bakken, peper en zout met de aardappelblokjes. Bak dit ongeveer in 30 minuten gaar en licht krokant. Schep halverwege om.

2

Maak optioneel in de tussentijd de mayonaise zelf. Indien je mayonaise uit een pot gebruikt, sla deze stap over.

3

Hak de dragon fijn, meng met 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.

4

Snijd de artiksjokharten in vieren, verdeel deze over twee borden en verdeel hier ook de (eikenblad) sla overheen.

5

Wanneer de aardappelen klaar zijn, verdeel je deze over de salade en meng met de dragon olie.

6

Voeg als laatste de citroen & knoflookmayonaise over de aardappelen. Voordat je begin met eten is het erg lekker om alles te mengen.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nicole
    19 juli 2017 at 14:09

    Ik ben dol op dit soort recepten! Het ziet er heerlijk uit 🙂

  • Leave a Reply