Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

No Bun Boerenkoolburger met Rösti

So Fine No Bun Burger www.jaimyskitchen.nl

Houden jullie ook zo van een goede vegetarische burger? Dit recept met een vega boerenkoolburger zonder broodje is een feestje op je bord door de zoete aardappel rösti’s. Gezonde burgers in maximaal 20 minuten op tafel, dat klinkt toch goed?

Aan de slag met plantaardige Boerenkool Burgers van So Fine, daar word ik nu enorm enthousiast van! Voor mijn Jaimy’s Kitchen maak ik veel gezonde en creatieve recepten. Het maken van vegetarische en veganistische recepten vind ik een onwijs leuke uitdaging. In de Boerenkool Burger zitten stukjes zoete aardappel en dit wilde ik terug laten komen in het gerecht. Daarom koos ik voor een rösti van zoete aardappel als ‘broodje’, het oog wil ook wat toch? De salsa is onmisbaar, want het voegt veel frisheid toe door de toevoeging van limoen.  Ga jij deze gezonde burger ook maken?

Dit recept heb ik in samenwerking met So Fine Foods gemaakt.

No Bun Boerenkoolburger met Rösti

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 2 So Fine boerenkoolburgers

  • 1 vleestomaat

  • 2 zoete aardappelen

  • 1 ei

  • 2 portobello’s

  • 2 blaadjes krulsla

  • 2 rode uien

  • 0,5 limoen

  • een paar takjes bladpeterselie

  • peper en zout

  • olijfolie

Instructions

1

Rasp de zoete aardappelen of gebruik een spiralizer om slierten te maken. Meng de rasp met ei, peper en zout. Vorm hier rösti’s van. Bak deze op laag vuur gaar in ongeveer 5 minuten per kant.

2

Neem een andere pan en bak de portobello’s twee minuten aan beide kanten, leg dit aan de kant. Verhit de pan opnieuw en bak de boerenkoolburgers op laag vuur.

3

Snijd vier dikke plakken van de rode ui. Hak de rest van de uien fijn voor de salsa. Snijd ook twee dikke plakken van de tomaat en de rest in blokjes.

4

Meng de tomatenblokjes met de rode ui. Hak de peterselie fijn en voeg dit bij de salsa. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

5

Maak de burgers door de rösti’s als broodjes te gebruiken en beleg met krulsla, tomaat, portobello, rode ui en boerenkoolburgers. Serveer met tomatensalsa.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rachel
    2 mei 2017 at 14:09

    Hij ziet er mega lekker uit thanks voor sharing!

  • Leave a Reply