Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Lunch/ Vega & Vegan

Mini Naanbrood met Bieten Pesto

Mini Naanbrood met bietenpesto www.jaimyskitchen.nl

Naanbrood is een Indiaas platbrood en onwijs makkelijk om te maken. Het is gemaakt met zelfrijzend bakmeel en yoghurt en ik koos voor een mini variant belegd met zelfgemaakte bieten pesto, feta kaas en alfalfa.

Dit receptje maakte ik voor mijn vriendinnen, toen we gezellig met zijn allen samen kwamen voor onze Sinterkerst viering, hier scheef ik laatst in mijn Februari Diary al meer over. De broodjes zijn eenvoudig te maken, maar aangezien het er best veel zijn, ben je wel eventjes aan het bakken. Uiteraard kun je een topping naar keuze gebruiken.

Ik maakte deze broodjes al hapje, maar wil je deze naan broodjes voor bij je Indiase maaltijd? Dat kan! Voeg dat wat komijnzaadjes toe aan het deeg, maakt het lekker kruidig.

Mini Naanbrood met bietenpeso www.jaimyskitchen.nl

Mini Naanbrood met Bieten Pesto

Print Recipe
Serves: 20 mini naanbroodjes Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml yoghurt
  • 2 el olie
  • snuf zout
  • Bieten pesto
  • Feta kaas
  • Kiemen (zoals alfalfa)
  • extra bakmeel

Instructions

1

Meng de ingrediënten voor het deeg: zelfrijzend bakmeel, yoghurt, 2 el olie en zout met een keukenmachine met deeghaken. Heb je dit niet? Gebruik dat een gewone keukenmachine of een mixer. Je zou het deeg zelfs met de hand kunnen kneden.

2

Maak ongeveer 20 bolletjes van het deeg en strooi wat bakmeel over je werkblad. Maak van deze bolletjes platte mini naan broodjes.

3

Bak de broodjes nu in een (grill)pan. In principe heb je hier geen olie voor nodig, want dit zit in het deeg. Let goed op of het ook echt niet nodig is, anders kun je een beetje toevoegen. De naan broodjes kunnen ongeveer 2-3 minuten per kant gebakken worden.

4

Beleg de broodjes met bietenpesto, feta en kiemen.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply