Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Mexicaanse Bowl met Bonen

Gerechtjes uit een kom vind ik bijna altijd lekker, zo ook deze Mexicaanse Bowl. Ik had een enorme zak boerenkool, dus ik moest behoorlijk creatief zijn. Dit gerechtje is eruit gekomen en het is écht lekker. Geroosterde tomaatjes en avocado maken het helemaal af! En het is ook nog eens een heerlijk & gezond vega/vegan recept!

De bonen maken dit recept extra lekker en als je deze met de rest mengt dan zal de rijst ook lekker rood worden. De kruiden maken dit ook helemaal lekker, varieer hier gerust mee en pas het aan naar jouw eigen smaak!

Mexicaanse Bowl met Bonen

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 170 gr rijst naar keuze
  • 70 gr boerenkool
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 el tomaten puree
  • 1 el Mexicaanse kruiden zoals gerookt paprikapoeder, komijn, knoflook poeder en oregano.
  • 1 rode ui in ringen
  • 200 gr mais
  • twee takjes cherrytomaatjes
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden en bak hier de tomaatjes 10 minuten in.

2

Kook de rijst volgens de verpakking.

3

Roerbak de boerenkool in een eetlepel water en voeg hier de gekookte rijst aan toe. Breng dit ook op smaak met peper en zout. Voeg hier ook de mais aan toe.

4

Snijd de uien in ringen en de avocado in plakjes.

5

Bak de kidneybonen met de kruiden en het tomatenpuree.

6

Serveer nu de rijst met boerenkool en mais met de geroosterde tomaatjes, gebakken bonen, de rauwe uien en plakjes avocado.

Notes

TIP: mis je vlees? Voeg dat kip toe aan dit gerecht!

Facebook

Facebook

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    sherry
    6 februari 2017 at 15:06

    Yammie het ziet er lekker uit. Ik ga dit uitproberen.

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    13 februari 2017 at 17:42

    Wat een heerlijk idee!

  • Leave a Reply