Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades/ Vis

Makkelijke Maandag: Zomerse Salade met Makreel en Sinaasappel

Deze salade is echt heerlijk op een warme dag, lekker fris & licht. Wij aten dit ook met heerlijk 26 graden en Erik vond het onwijs lekker. ‘Deze smaken zijn zó lekker samen’, haha gelukkig maar! Sinaasappel in een salade maakt het lekker fris en past erg goed bij de gerookte makreel. Het staat binnen een handomdraai op tafel en dát is wat we willen op een warme dag.

Mocht je nu niet van vis houden, zou je de makreel ook kunnen vervangen door kip.

Daarnaast gebruik ik een heerlijke azijn; vijgen dadel azijn. Dit past echt heel erg goed bij de rest van de smaken en maak het voor mij een geweldige combinatie. Heb je dit niet? Kun je het natuurlijk kopen, haha, deze komt van Déli-Verte in Roermond, maar je kunt de azijn ook vervangen door Balsamico azijn!

Ingrediënten voor een flinke salade voor 2/3 personen:

– 1 gerookte makreel (heel of filets)
– 1 rode ui
– 10 cherrytomaatjes
– gemengde sla (ik had versla, spinazie en krulsla)
– 1 hand sinaasappels
– zwarte olijven
– 2 eetlepels pijnboom pitjes
– 1-2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel azijn (vijgen-dadel of Balsamico

Salade Makreel Sinaasappel

Hoe maak je het?

  1. Snij partjes van de sinaasappel. Dit doe je door eerst de hele schil er af te snijden en zo de partjes uit de sinaasappel te snijden.
  2. De uien mogen in halve ringen, de cherry tomaatjes gehalveerd en de zwarte olijven in ringen.
  3. Wanneer je een hele makreel gekocht hebt, moet je deze schoonmaken door het verwijderen van alle graten en het plukken ervan. Indien je filets hebt, maak je hier ook kleinere stukjes van.
  4. Dan verdeel je de sla soorten over het bord en leg je alle overige ingrediënten hier op. Meng het azijn met de olie, voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak en voeg deze bij de salade.
  5. Als laatste strooi je wat pijnboom pitjes over de salade.
  6. Smakelijk eten en geniet ervan!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Vivian | stayaliveandcooking
    13 juni 2016 at 08:54

    Oof, die vijgen-dadel azijn klinkt lekker zeg! Helaas nog nergens tegen gekomen hier in Breda, maar ik hou m’n ogen open. Klinkt als een lekker recept!

    • Reply
      admin
      20 juni 2016 at 17:07

      Klinkt goed he 😉
      Heb je contact met Mayke gehad?

  • Reply
    Mayke - Déli-Verte
    13 juni 2016 at 16:15

    Wat fijn, zo’n leuke recensie over mijn vijgen-dadelazijn!
    Hij is inderdaad héérlijk én multi toepasbaar.
    Aan Vivian van Stayaliveandcooking…..neem even contact met me op (zie website http://www.deli-verte.nl), dan kijken we hoe we jou ook van deze azijn kunnen voorzien. 😁

  • Leave a Reply