Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maandag/ Vega & Vegan

Makkelijke Maandag: Zoete aardappel friet

Frietjes zijn vaak een grote favoriet in Nederlandse huishoudens. Zelf ben ik geen enorme frietfan, maar mijn vriend Erik is dat wel. Deze zoete aardappel frietjes zijn een stuk gezonder in vergelijking met de ‘normale’ frietjes. Helemaal wanneer je ze in de oven maakt en met deze avocado ‘mayonaise’ serveert. En lekker dat ze zijn!

Deze keer had ik de avocado frietjes met drie verschillende kruiden klaar gemaakt namelijk:
– Gerookt paprikapoeder en zout.
– Garam Masala, Indiase kruiden.
– Peper, zout en knoflookpoeder.

Eigenlijk waren ze allemaal lekker, maar de grote favoriet was gewoon de variant met peper, zout en knoflookpoeder, haha, je hoeft soms dus helemaal niet zo gek te doen om iets onwijs lekkers te maken. Ik maakte de frietjes in de oven, maar dit kan ook goed in de Airfryer. Als je voor dat laatste kiest, raad ik aan de frietjes te kruiden wanneer ze nét eruit komen.

Makkelijke Maandag: Zoete aardappel friet

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • 2 zoete aardappelen
  • kruiden naar keuze
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 flinke eetlepel yoghurt
  • Peper en zout
  • Citroensap naar smaak

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappels en snijd reepjes in frietformaat van de aardappel.

3

Was de aardappel en dep ze goed af, kruid ze en gebruik een klein beetje olijfolie om ze in te smeren.

4

De zoete aardappelfrietjes mogen nu ongeveer 30 minuten in de oven, afhankelijk van jouw oven. Ze mogen krokant worden.

5

Maak de avocado dip door de avocado met de overige ingrediënten in de keukenmachine tot een lekkere crème te blenden.

6

Heb je geen keukenmachine? Prak de avocado's dan met de ingrediënten of gebruik een staafmixer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply