Hoofdgerechten/ Makkelijke Maandag

Makkelijke Maandag: Kokosrijst met Zalm en Avocado roos

Heerlijk makkelijke maandag receptje vandaag, erg fris en fruitig met allemaal gezonde vetten! De rijst is met kokosmelk of santen op smaak gebracht en heeft dus erg veel smaak. Jammie. Het mooie is dat dit allemaal zeker binnen 15 minuten op tafel staat.

In dit recept heb ik zelf een klein blokje santen gebruikt, dit is een kokoscréme, maar je kunt ook een scheutje kokosmelk aan je rijst toevoegen, wanneer het bijna helemaal gaar is. De hoeveelheid pas je uiteraard naar smaak aan. Simpel simpel gerechte, met heerlijke smaken.

Net vertelde ik al dat er veel gezonde vetten in dit gerecht zitten, deze zitten vooral in de avocado en zalm.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 75 tot 90 gram ongekookte rijst per persoon
– dubbele hoeveelheid water
– 1 avocado
– 1 mango of 150 tot 200 gr blokjes (uit diepvries)
– 1 rode paprika
– 2 stukjes zalm
– 1 el santen of 3 el kokosmelk
– kruiden naar keuze zoals oregano, dille of rozemarijn en zwarte peper.
– zout

TIP: de zwarte sesamzaadjes geven een leuk effect in dit recept, het oog wil ook wat toch?!

Kokosrijst met Zalm en Avocado roos

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst door deze met het koude water samen te voegen in een pannetje. Breng dit aan de kook en wanneer bijna al het water verdampt is, kun je het vuur uitzetten. Nu mag je ook de santen of kokosmelk toevoegen. Laat de rijst verder stomen met de deksel op de pan.
  2. In de tussentijd kun je de zalm bakken in een pan met een klein beetje olie. Breng de zalm op smaak met kruiden naar keuze.
  3. Snijd de paprika in kleine reepjes, mango (eventueel) in blokjes en maak een mooie roos van avocado. Blokjes kan natuurlijk ook gewoon.
  4. Hoe maak je die avocado roos? Snijd dunne plakjes van de avocado en spreid ze uit. Google maar eens of zoek op Youtube!
  5. Wanneer de zalm gaar is maak je het bord op en is alles ready to eat!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply