Hoofdgerechten/ Makkelijke Maandag/ Vega & Vegan

Makkelijke Maandag: Courgette met Hüttenkäse

We zijn er weer: makkelijke maandag recept! Begin van de week willen we een makkelijk, maar héél lekker receptje zonder teveel poespas. Gevulde courgette kennen jullie vast wel, maar hebben jullie ook wel eens deze heerlijke variant gehad? Smullen hoor!

Stiekem verwachtte ik niet zoveel van deze creatie. Ik had helemaal niet zoveel zin om dit te gaan maken, omdat ik niet zeker wist of het wel echt lekker zou worden. Maar oh boy, het is echt zo enorm lekker geworden. Deze wordt zeker nog eens gemaakt hier. Laten we dan nog maar niet beginnen over het feit dat het een gezond receptje is, door de magere Hüttenkäse. Als je op de koolhydraten wilt letten, is dit wat voor jou!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 2 courgettes
– 1 klein bakje Hüttenkäse
– een handje met diepvries spinazie (vers mag ook)
– 1 tot 2 eetlepels pijnboompitten
– 2 teentjes knoflook
– 8/10 cherrytomaatjes
– 1 rode ui
– basilicum naar smaak
– peper & zout

Courgette boten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes en snij de zaadlijsten uit de courgette.
  3. Leg ze nu in een ovenschaal met een klein laagje water en gaar ze alvast ongeveer 15 minuten voor. (je zou ze eventueel ook kort kunnen koken) Zorg dat het rauwe van de courgettes af is, anders blijven ze veel te hard.
  4. In de tussentijd maak je de vulling. Snipper het uitje en de knoflook en bak deze heel even aan in de pan tot ze glazig zijn. Snij ook alvast de cherry tomaatjes klein.
  5. Meng hierbij de spinazie tot deze zacht en ontdooit is.
  6. Neem een kom en meng de ui, knoflook en spinazie met de Hüttenkäse, cherrytomaatjes in stukjes, pijnboompitten, basilicum, peper en zout.
  7. Neem nu je courgettes uit de oven, vul ze met het heerlijke mengsel en laat ze nog even maximaal 10 minuten in de oven staan.
  8. Ready to eat!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply