Lunch/ Makkelijke Maandag/ Soep/ Vis

Makkelijke Maandag: Bloemkoolsoep met Zalm

Bloemkoolsoep met zalm www.jaimyskitchen.nl

Soep is erg lekker wanneer het buiten koud is of regenachtig. Zo wil ik iets meer experimenteren met soep recepten, gezien ik dit niet vaak maak eigenlijk. Best een spannende soep deze keer, namelijk romige bloemkoolsoep met zalm. De toevoeging van zalm maakt deze soep geschikt als maaltijdsoep. Heerlijke gezonde soep met een pittige kick van de ras el hanout.

Soepen zijn gewoon niet mijn sterkste punt moet ik toegeven. Vaak ben ik erg stijfkoppig in het gebruik van bouillonblokjes, dus heeft de soep niet voldoende smaak. De laatste tijd geniet ik erg van soep, dus ik vond het dan ook hoog tijd dat ik weer eens een lekkere soep onder de knie zou krijgen. Dat is zeker weten gelukt met dit recept. Het fijne is dat deze binnen een handomdraai gemaakt is. Ook is deze soep erg romig, zonder de toevoeging van room, de bloemkool zelf zorgt voor een dikke, zachte en romige smaak.

Bloemkoolsoep met zalm www.jaimyskitchen.nl

Makkelijke Maandag: Bloemkoolsoep met Zalm

Print Recipe
Serves: 5 tot 6 porties Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 10 gr bieslook
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 250 gr zalmfilet
  • 4 el olie

Instructions

1

Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit deze aan in een soeppan met olie. Voeg hier snel de ras el hanoet bij, zodat deze mee kan bakken. Zo komen er meer smakelijk vrij.

2

Snijd roosjes van de bloemkool, was deze en voeg deze bij de uien. Blus dus af met 1 liter water en de bouillonblokjes. Laat dit nu koken tot de bloemkool gaar is.

3

In de tussentijd bak je de zalm filets in een pannetje in wat olijfolie. Wanneer deze gaar is, pluk je de filets uit elkaar.

4

Is de bloemkool gaar? Pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer. Als de soep te dik is, kun je water toevoegen tot de soep de juiste dikte heeft. Voeg de zalm aan de soep toe en knip de bieslook boven de soep.

5

Garneer als laatste eventueel met wat amandelschaafsel.

Notes

Tip: Garneer de bloemkoolsoep met amandelschaafsel zodat het er net nog iets mooier uitziet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply