Hoofdgerechten/ Lunch/ Makkelijke Maandag/ Vega & Vegan

Makkelijke Maandag: Bieten Falafel Wrap

Na mijn vakantie kwam ik al snel deze bieten falafel tegen. In Bali heb ik dit ook gegeten, dat was zo lekker dat ik deze balletjes niet kon laten liggen. Misschien ook een leuk idee om deze zelf eens te maken. Dit gerecht is lekker makkelijk, staat enorm snel op tafel en is gewoon onwijs lekker. Lunch of diner, wat jij wilt!

Wij aten beide 1 wrap met daarbij wat gewokte groenten. Voor mij was dit meer dan genoeg. Erik zou misschien wel 2 wraps op krijgen. En er is niets beters dan met een wrap lunchen de dag erna, dat deed ik dus ook!

Ingrediënten voor 3 wraps:

– 9 balletjes Tivall Bieten Falafel (213 gr)
– 100 gr geitenkaas
– 3 flinke el hummus
– 75 gr rucola
– 75 gr cherrytomaatjes
– 150 gr zwarte bonen (meer/minder naar smaak)
– 3 Libanese platborden (of wraps)

De Libanese broden kocht ik trouwens gewoon bij Albert Heijn. Ook de falafel kocht ik daar.

DSC_0311

Hoe maak je het?

  1. Dit is dus onwijs simpel! Bak de bietenfalafel krokant in de pan met wat olijfolie.
  2. Snijd de tomaten in partjes en laat de zwarte bonen uitlekken.
  3. Verwarm nog kort de platbroden, zodat je deze makkelijker kunt rollen.
  4. Neem een platbrood, smeer er wat hummus overheen, verdeel wat rucola eroverheen samen met de tomaatjes.
  5. Plaats nu drie balletjes op 1 platboord, verdeel wat zwarte bonen er overheen en kruimel de geitenkaas over het geheel.
  6. Nu ga je rollen! Eerst de zijkanten en dan de rest. Even verwarmen in een pan, zodat de de gevouwen kant aan elkaar blijft zitten. Deze kant leg je dus ook als eerste in de pan.
  7. Smullen maar!

img_4875-001-150x150

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Suzanne
    28 september 2016 at 10:49

    Hmm die zien er echt lekker uit! <3

  • Reply
    Demi | DE KOOKFABRIEK
    29 september 2016 at 09:08

    Leuke variatie op de bekende falafel!

  • Leave a Reply