Lunch/ Soep/ Vega & Vegan

Makkelijke Maandag: Aardappelsoep met knoflook & prei

Weten jullie nog dat ik voor Brendakookt in samenwerking met Cêlavíta recepten mag maken? Dit is dan het laatste recept en die moest anders zijn dan de andere. Best lastig, want een zakje aardappeltjes leent zich er al snel voor om gewoon te bakken. Ik kwam uit bij een aardappelsoep met veel knoflook en die was onwijs lekker!

Het zakje Cêlavíta wat ik gebruikte is de knoflook basilicum variant. Dit was ook mijn inspiratie voor de soep, want knoflook is erg lekker in aardappelsoep! Het is ook erg makkelijk om te maken, want het staat zo op tafel!

Ingrediënten voor een pan aardappelsoep (6 kleine porties):

– 1 zakje Cêlavíta Basilicum Knoflook (450 gram)
– 2 teentjes knoflook
– 1 witte ui
– 1 prei
– 1 groente bouillonblokje
– 700ml tot 900ml water
– verse kruiden naar keuze
– olie om in te bakken

Aardappel soep

Hoe maak je het?

  1. Snipper het uitje en de knoflook. De aardappel partjes kun je ook in kleinere blokjes snijden. Dit fruit je het uitje, de knoflook en de aardappeltjes aan.
  2. In de tussentijd snij je ringen van de prei.
  3. Wanneer de aardappeltjes gaar zijn, voeg je het water en de bouillon er aan toe. Dit laat je even 5 minuten doorkoken.
  4. Nu kun je de soep pureren met een staafmixer of blender. Zorg dat de soep goed glad is.
  5. Als laatste voeg je de prei toe, en laat je dit nog even 3 minuten doorkoken. Voeg ook de verse kruiden naar keuze toe.
  6. Onwijs lekker! Geniet ervan!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply