Hoofdgerechten/ Makkelijke Maandag/ Salades/ Vega & Vegan

Maaltijd Salade met aardappel (vegan)

Vandaag een makkelijk, lichte maaltijd op maandag! Een salade is altijd lekker, vind ik zelf dan. Zeker wanneer het buiten wat warme wordt, is het lekker om een salade te eten. Aangezien het momenteel nog niet heel warm is buiten, vind ik het nu nog wel lekker om geroosterde aardappeltjes erbij te eten.

Dit gerecht is inderdaad vegan, voor nu vermeld ik dat er toch maar even bij. Ondanks dat ik niet 100% vegan eet, neem ik de vegan maaltijden wel serieus. In dit gerecht mis je niets, maar mocht jij toch graag wat toe willen voegen zoals kip, vis of een gekookt eitje, ga je gang! Past hier allemaal heel goed bij. Beetje customizen kan gewoon 😉

Vegan Salade Aardappel

Ingrediënten voor 2 personen:

– 250 gram aardappelen
– kruiden naar keuze (ik nam zout, peper, paprikapoeder & rozemarijn)
– gemengde sla
– cherry tomaatjes
– groene olijven
– zilveruitjes
– zongedroogde tomaatjes
– geraspte wortel (julienne ook lekker)
– rode ui
– azijn
– cashewnoten

Dressing
– 1 theelepel mosterd
– een scheutje olijfolie
– 1/2 citroen
– peper & zout

Vegan Salade Aardappel

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappelen, snij ze in grove stukken en laat de schil er omheen.
  3. Kook de aardappelen 10 minuten in ruim gezouten water, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, net op het randje.
  4. Neem een ovenschaal en kruid de aardappelen naar smaak, voeg eventueel een béétje olijfolie toe. Nu mogen de aardappelen voor 15 minuten de oven in of tot ze goudbruin zijn.
  5. Neem de ui en snij hier dunne ringen van. Leg deze even in een scheutje azijn en knijp goed in de uien. Zo worden de uien wat zachter en minder scherp van smaak.
  6. Snij nu alle groenten, rasp de worstel en leg deze mooi in je kom, met de groenten bij elkaar.
  7. De dressing is zó klaar: meng de ingrediënten en goed schudden of roeren!
  8. Wanneer de aardappelen klaar zijn, mogen ze in je salade bowl en genieten maar!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Annika
    6 juni 2016 at 15:35

    Lekker recept! Is het lekker om de aardappels er warm in te doen of liever afgekoeld?

    • Reply
      admin
      20 juni 2016 at 17:09

      Hi Annika!

      Ik heb ze gewoon lekker warm erin gedaan!
      Maar afgekoeld is ook altijd goed!

    Leave a Reply