Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vlees en gevogelte

Lasagne Bolognaise met ricotta in paprika

Lasagne in paprika www.jaimyskitchen.nl

Lasagne Bolognaise met ricotta gemaakt in een paprika voor extra veel groenten. Dit recept is echt onwijs goed gelukt en een flinke aanrader voor als je bezoek hebt en ze wilt verassen. De ricotta in het recept maakt het onwijs lekker romig.

Je kunt trouwens ook de paprika’s halveren over de lengte, dat ziet ook onwijs leuk uit. In dit geval heb ik het kapje er vanaf gehaald, zo kun je iets meer laagjes lasagne maken. Wees creatief en maak er je eigen variatie op! Deze lasagne is ook makkelijk vegetarisch te maken door het gehakt weg te laten of te vervangen door vegetarisch gehakt.

Lasagne Bolognaise met ricotta

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 3 rode paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 150 gr rundergehakt
  • ongeveer 8 lasagne vellen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blokje tomatenblokjes
  • 200 gr ricotta
  • 5 gr bieslook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 25 gr pijnboom pitjes
  • Peper en zout
  • klein beetje Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructions

1

Maak de bolognaise saus als eerste. Snipper de ui en hak de knoflook, fruit dit aan. Wanneer de uien glazig zijn voeg je het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Als laatste voeg je de tomaten blokjes toe en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Laat de saus minimaal 20 minuten pruttelen. Hoe langer, hoe lekkerder.

2

Meng nu de ricotta met de bieslook en peper en zout.

3

Halveer de paprika's of snijd de kapjes er af. Het overige paprika van de kapjes kun je in de saus toevoegen.

4

Vul nu de paprika's met eerst een laagje saus, dan een plak lasagne vel (eventueel op maat breken), dan een laagje ricotta en als laatste weer een stukje lasagne blad. Herhaal nu deze stappen tot de paprika vol zit. Maak deze af met een beetje Parmezaanse kaas. (optioneel)

5

De paprika's mogen ongeveer 25 minuten de oven in of tot de lasagne bladen gaar zijn (dit kun je even controleren met een vork).

6

In de tussentijd kun je de pijnboom pitjes roosteren en deze over de lasagne heen strooien.

Notes

Tip: Maak de bolognaise saus extra lekker door een scheutje balsamico azijn aan de saus toe te voegen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply