Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kokosrijst met zalm en avocado

Kokosrijst met zalm en avocado

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 -175 gram ongekookte rijst
  • 300 ml - 350 water (of tot de rijst goed onder het water staat)
  • 1 avocado
  • 1 gr mango of 50 tot 200 blokjes
  • 1 rode paprika
  • 2 zalm moten
  • 1 el santen of 3 kokosmk
  • 1 tl dille (vers of gedroogd)
  • zout
  • 1 tl witte of zwarte sesamzaadjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijke, simpele maaltijd met als basis kokosrijst. Dit wordt geserveerd met een stukje gebakken zalm, avocado, mango en paprika. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!

Kokosmelk of kokos santen

In dit recept heb ik zelf een klein blokje santen gebruikt, dit is een kokos créme. Mocht je dit niet in huis hebben kun je ook een scheutje kokosmelk aan je rijst toevoegen, wanneer het bijna helemaal gaar is. De hoeveelheid pas je uiteraard naar smaak aan. De kokos zorgt in ieder geval voor een heerlijke smaak aan de rijst. Samen met de mango is het daardoor een heerlijk tropisch gerecht!

Variatie

Mocht je niet van zalm houden of een keertje afwisseling willen, dan is dit gerecht ook erg lekker met kipfilet of kippendijen in een beetje ketjap gebakken. Laat de kip dan eerst minimaal 10 minuten, maar liever langer in de ketjap marineren. Bak vervolgens de kip op laag vuur, zodat de ketjap niet verbrand en te donker wordt.

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst door deze met het koude water samen te voegen in een pannetje. Breng dit aan de kook en wanneer bijna al het water verdampt is, kun je het vuur uitzetten.

Stap 2

Voeg de santen of kokosmelk en een snuf zout toe. Laat de rijst verder stomen met de deksel op de pan.

Stap 3

Snijd de paprika in kleine reepjes, mango in blokjes en maak een mooie roos van avocado.

Stap 4

Bak de zalm in een pan in een beetje olie. Breng op smaak met een beetje dille.

Stap 5

Serveer de kokosrijst met gebakken zalm, mango, paprika en de avocado roos. Maak af met een beetje sesamzaad.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kokos avocado hoofdgerechten rijst vis & zeevruchten aziatisch zalm makkelijk & snel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴