Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades/ Vlees en gevogelte

Kipsalade Slabootjes

Kopsalade Slabootjes www.jaimyskitchen.nl

Deze kipsalade geserveerd in een slabootje van Romaine sla was een regelrechte hit, nog voordat het recept online stond. De frisse salade in combinatie met knapperige sla maakt dit recept perfect voor een warme zomerdag. Ook is de kipsalade heerlijk op een vers stokbrood.

Toen ik vriendin Sandra vertelde over de salade die ik de dag ervoor gemaakt had, was ze meteen enthousiast en vroeg mij het recept. De dag erna heeft ze het nagemaakt en was fan. Ook mijn moeder, die normaal niet zo experimenteel in de keuken is was verkocht toen ik haar een bakje met salade meegaf. Deze is dus helemaal dubbel en dwars goedgekeurd!

Het idee voor de salade is ontstaand om veel groenten te eten, eigenlijk tijdens de lunch. Maar eerlijk, dit recept is ook heerlijk op een warme zomeravond. Wanneer jij maakt wilt dus. Dit is dé manier om extra groenten te eten!

Kopsalade Slabootjes www.jaimyskitchen.nl

Kipsalade Slabootjes

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 tot 2 kropjes Romaine sla
  • 2 kipfilets
  • 1 bouillonblokje
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 3 el Griekse yoghurt
  • sap van 1 citroen of 2 el citroensap
  • 1 tl mayonaise
  • 5 gr peterselie, gehakt
  • 1 rode ui, gesnippers
  • 1 maiskolf of 200 gr mais
  • peper en zout

Instructions

1

Bereid de maiskolf indien nodig door te koken of te stomen met boter, peper en zout.

2

Kook de kip gaar in ruim water en het bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 12 minuten.

3

Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap, peterselie, gesnipperd uitje tot een geheel. Prak de avocado en voeg dit toe.

4

Laat de kip afkoelen en pluk deze in kleine stukjes, voeg dit toe aan het yoghurt mengsel. Voeg hier ook de helft van de mais aan toe en breng goed op smaakt met peper en zout.

5

Halveer de tomaatjes. Serveer door een sla blaadje te nemen, een flinke eetlepel kip salade toe te voegen en af te maken met een beetje van de overgebleven mais en cherrytomaatjes.

Notes

De salade zou voldoende zijn voor 4 lunchgerechten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply